søndag 6. november 2011

Hobby kort

Det er en stund siden jeg meldte meg på et lite 3 timers kurs på Bikuben. Der lærte jeg noen gode grunntrinn for å lage bursdagskort, og jeg digga det. Jeg har jo alltid likt det å sitte og dille med slikt. Masse utstyr har jeg jo også så hvorfor ikke prøve mer var tanken.

Jeg er enda veldig klumsete og lager bare enkle kort, men føler at det kommer seg litt og litt. Jeg kan jo ikke gjøre noe annet enn å fortsette å prøve. Kjøper meg nok en bok eller 2 for å få noen flere ideer!
Dessuten har jeg jo Magnus som også synes det er litt kult å sitte sammen med meg og lage slike kort. Det er jo alltid mye mer hyggelig og lage ting sammen.

Det er litt kjedelig at jeg ikke har tatt bilder av de andre kortene Magnus og jeg har laget. Det er jo alltid gøy og se det man har laget opp gjennom årene, men da starter jeg i alle fall nå. Vi har jo laget en del bursdagskort, påskekort og andre små kort.
Nå kommer jo julen stormende også, så det er ikke lenge før vi begynner med noen julekort. Da blir det julemusikk, kakao med krem og god stemning! Gleder meg!


Her er i alle fall noen klipp av bursdagskortet vi lagde i dag
 Dette er forsiden

Den ene siden på innsiden
Selvfølgelig et lite avtrykk bak av kunstnerene ;)

Boller

FYSEN

Hva er vel bedre med boller da man er fysen på noe godt?
Det viktigste er vel og ha en deig som funker. Noe Magnus og jeg fant fort ut at vi ikke hadde. Den første deigen hevet ikke i det hele tatt. Den lå neders i bollen som en sur og hullete stein.
Da var det bare å ta en telefon til mor og få høre hva jeg hadde gjort feil. Saken var jo den at jeg hadde stjålet feil oppskriften fra den hjemmelagde kokeboka til mamma. Det viste seg og være en veeeeldig gammel og ubrukelig oppskrift.
Mamma har jo oppskrift hjerne og fortalte meg lett hvordan jeg steg for steg skulle lage disse deilig bollene jeg vet hun er kjent for, og som jeg var så fysen på.


Den deigen ble kjempe bra. Skikkelig digg deig om man kan si det. Hehe det eneste som var problemet var nok at vi lagde dem altfor store. De este jo ut i ovnen (noe mamma så klart advarte oss om), men Magnus ville jo ha stooooore boller. Hehe så da ble det slik! Vet ikke om de hadde blitt lettere og finere om vi hadde laget dem mindre. De ble jo gode, men herregud så tunge og mektige de ble. 

De så i alle fall gode ut!




Magnus spiste forresten opp alle sammen. Jeg fikk 2 stk, så selv om de var tunge som bly så var de skikkelig gode.
Gleder meg til å prøve igjen, MEN da blir det mindre boller helt klart.