mandag 23. november 2009

Hund i London

Et lite eventyr i London

Jeg må jo skrive litt om hundene jeg jobber med her i London også.

Det er fire tisper og to hanner her. Rebecca liker musikaler, sanger og litteraturiske navn.

Tispene:
*Mamma Mia
*Me Me
*My Girl (Girly)
*Mayda

Hannene:
*Woody
*My Guy (Guy)

Woody og Mayda er de to yngste i flokken og er lyse i pelsen.
Guy is the boss og damene er bare de eldre som er med i flokken.

Jeg har lagt min elsk på Woody. Han ser du på bildet. Han har det mest sjarmerende blikket jeg noen gang har sett på en hund. Det er han som får mest kjeft enda han ikke gjør noe galt. Han er virkelig en skjønn gutt og jeg synes det er litt trist at Rebecca ikke forstår hvorfor han er blitt som han er blitt. I dette tilfelle (som mange andre) kan du kun skylde på eieren, men de ser det sjelden selv.

Det er Mia og Me Me som er de drektige tispene. Me Me har fått sine valper nå. Hun klarte ikke å føde selv etter å ha prøvd i 2 dager. (Skjønner henne godt. Jeg hadde heller ikke klart å føde med en klin gal stresset eier løpende rundt meg som skulle lytte, kose, kjenne og ta tempen min HELE tiden)
Hun skulle egentlig hatt fem, men en var mumifisert og dø for lenge siden. Hun har nå fire småtroll som eter som om de aldri skal få mat igjen. En sort og tre som ser ut til å bli grå brindlet. Alle har en hvit liten flekk ytterst på haletuppen.

Disse valpene fikk pet navn ganske fort. Vi fikk gi dem navn og det var litt artig.

Henry Hendpecked
Grizelda
Suki Take It Off Again
Polly Parkins

Jeg ga den minste tispa navnet Suki fordi jeg syntes hun virkelig passet navnet. Rebecca likte det også, men hun har ikke bare ett navn på dem. Det er en sang som går slik: Polly sat the cattle on, Suki take it off again eller noe i den duren. Derfor ble navnet hennes slik. Jeg kom opp med Grissley på den andre tispa som skilte seg ut ved å være helt sort og da fikk hun tilslutt navnet Grizelda.

På bildet ser du Suki som forteller hvor glad hun er i Grizelda. Hehe skikkelig moment!

Mia sine valper vet vi ikke når kommer, men Rebecca skal scanne henne for å se om hun fremdeles har to valper og føde. Hun burde vise flere tegn på at hun nærmere seg termin datoen enn det hun gjør. Det er mulig det vil bli keisersnitt på henne også.
Nå kan vi uansett ikke gjøre noe annet enn å vente å se hva vi må gjøre. Vi skal faktisk bestemme oss i dag mandag 23.11.09

Kl 0900 skal de til veterinæren for å se hva som bør gjøres. Lykke til Mia!

Jobbe i London

Monica drar til London

Etter å ha jobbet lenge hos Pernille i Danmark kom jeg fort inn i rutinene.
Ting begynte å bli kjedelig etter to mnd.
Jeg kom til henne fordi hun i utgangspunktet hadde tre tisper som var drektige, og trodde hun skulle få opptil 21 valper. Det så dårlig ut med de planene da to av tispene ikke hadde valper allikevel, men jeg kom uansett for å hjelpe til da hun fortsatt ville ha hjelp. Det ble jo kun en valp ut av alt. Det var ikke kjedelig på den måten at jeg ikke hadde noe å gjøre, men været endret seg og det skjedde mye hjemme i Norge som jeg ikke hadde kontroll på. Det var nok det verste. Ting skjer og det eneste du kan gjøre er å sitte foran pcèn for og prøve å støtte på best mulig måte.

Uansett, ting ble vanskelig for meg og jeg ble ganske trist og lei.
Pernille merket dette tydelig fordi jeg ikke smilte og jeg orket ikke mat. Kiloene bare fløy.

Det var her Rebecca kommer inn. Hun ringte nemlig Pernille for å be på sine knær om å få låne meg de siste tre ukene. Rebecca bor i London og har seks hunder. Fire tisper og to hannhunder. To av tispene var drektige og hun trengte hjelp da den hjelperen hun hadde booket for disse ukene måtte kanslere.

Pernille tenkte at jeg trengte noe mer å sette tennene mine i slik at jeg kunne komme til hektene igjen. Dette hjalp mye på humøret mitt og jeg fikk nytt mot.
Billett til London og pakkingen gikk fort unna. Jeg tok fly til Gatwick den 18.nov booket flyet hjem til den 10.des.

Ting var veldig spennende i starten, men jeg fant fort ut at dette kom til å bli tre harde uker.
For det første er dette en dame man ikke sier seg uenig med, og man skal ikke komme med meninger om hvordan ting kan gjøres lettere. Man skal forresten ikke hjelpe til heller fordi da blir hundene forvirret fordi rutinene dems blir endret. Hun er splitter pine gal!!
Jeg sa til henne første dagen at jeg kunne godt fôre hundene siden hun løp rundt og klaget over at hun hadde SÅ mye å gjøre. ÅÅÅåå nei det kunne jeg ikke. Hundene ville mest sannsynlig begynne å slåss, jeg kunne skli eller miste maten på bakken. Ah det var så mye rart som kunne skje at jeg ble helt paff. Her kommer jeg fra Pernille etter å ha fôret 13 hunder, og til Rebecca som bare har seks stk. Hvorfor i huleste skulle jeg ikke klare å fôre hennes hunder?

Enda verre er hvor mye hun maser om at hun har så jævla mye å gjøre eller er så trøtt, men kan bli stående i over to timer i tlf FLERE ganger om dagen. Hundene MÅ ha mat rundt kl 09:00, men dem får det jo aldri fordi hun skal enten snakke i tlf, eller med meg om noe hun skal drøfte som hun allerede har drøftet ca fire ganger før. OMG!

Det er faktisk helt sykt. Vi er tre personer om dette. Venninna hennes, meg og henne.
For å si det slik, vi to som hjelper til er slaver uten jobb. Vi får ikke gjøre noe, som sakt ikke engang fôre hundene. Det kan jo hende vi gir 1gram for mye eller for lite. JA hun veier maten til bikkjene før hun gir det til dem. Haha vi kan ikke plukke møkk engang faktisk, mulig vi tråkker i det og tar det med inn i stua istede vettu.

Helt helt utrolig. Hvorfor vil hun ha meg her og betale 5000kr for at jeg bare skal være i veien?

En annen ting er at hun skriker til hundene da de gjør noe de ikke skal. De leke slåss utenfor, noe som er normalt for to unghunder. Noen ganger er de harde med hverandre og da løper hun i full fart ut og skriker og kaster seg rundt. Og da mener jeg skriker altså. For FULL hals! Naboene må jo tro hun har gått av skaftet, men det hisser jo rett og slett hundene mer opp og de begynner å slåss isteden for. Dette skjer 1 til 2 ganger i løpet av dagen.
Jeg prøvde forsiktig og snakke med henne, og fortalte at det muligens ikke var helt riktig måte å gjøre det på da hundene heller så på henne som en til i flokken som skulle være med å slåss. Hu flippet ut i vinkel. Det var hennes måte og den funket fikk jeg slengt i trynet med et surt snøft og en laaaaang tale om hvordan henne gjør ting. Jøsses tenkte jeg. Om hun vil at bikkjene skal slåss så ja vel. Heretter holder jeg bare munn.
Må si at det er jo ikke akkurat lett da hun virkelig kan være frekk. Det var en dag her hvor hun og venninna var inne hos tispa som skal ha 5 valper. De sjekket temperatur og slik. Jeg sa at mens dem ordnet det så kunne jeg gå og pusse tenner og ta på mer klær. Jeg skulle nemlig være med ut å lære å plukke opp hestedritt. (Som om jeg ikke kan det fra før)
Da hørte jeg i det jeg gikk opp at Rebecca sa <<>>

Åh jeg ble så pissed off. Hva var det for slags kommentar liksom, trenger man tre stk for å sette termometeret inn i analen på bikkja så burde du nok ikke ha hund.
Det er da ikke slik man sier. Venninna hennes sa også en av de første dagene at vi gjerne vil hjelpe til, men at det var så vanskelig fordi hun ikke ville la oss gjøre noe. Da snudde Rebecca seg i full fart og sa rett ut at om hun ikke ville være her så måtte hun bare reise hjem. Klare seg selv ville hun uansett greie. Jeg fikk hake slepp. Venninna hennes er her fordi hun vil hjelpe henne da hun også synes synd på denne damen da hun har mistet så å si alle venner pga hvordan hun er. (Noe jeg skjønner RIMELIG godt) Venninna hennes får ikke penger for det engang. Hun gjør det for å være snill. Enda så slenger hun slike kommentarer i trynet på henne.

Jeg har laget meg en kalender som jeg krysser ut dagene til jeg skal hjem. Jeg kan nesten ikke vente til jeg endelig sitter på flyet, pakker tingen mine i DK og kommer meg hjem til Norge. Hadde det ikke vært for venninna til Rebecca og at hun skal være her i to uker hadde jeg virkelig hatt det grusomt her vil jeg tro. Rebecca kan faktisk være veldig hyggelig å festlig det skal da sies, men det skjer jo bare da det er noe av hennes intresse og snakke om. Jeg gjør uansett så godt jeg kan for å holde henne i så godt humør som mulig.

Ellers trøster jeg meg masse med både Woody og Mayda. Her på bildet ser du flotte Mayda. Hun er ei herlig tispe med god personlighet. Jeg har skjønt det slik at de to er ikke blitt fostret opp av Rebecca selv. Det er venninna hennes som hun har fått disse av, og derfor kan hun ikke være like glad i dem som i de fire andre hundene. De har hun nemlig oppdrettet selv.

torsdag 12. november 2009

Chat Noir

Cats av Sir Andrew Lloyd Webbers

Jeg satt hjemme i Norge for en stund siden å kjedet livet av meg (Det var vel i juli mnd). Magnus logget som vanlig på msn på kvelds tid og vi snakket litt. Dette var før vi ble kjærester.
Jeg er jo som vanlig helt tullerusk da jeg er overtrøtt. Noe jeg selvfølgelig var da. Hehe jeg snakket av gårde om alt jeg ville gjøre, men som jeg ikke fikk gjort.
Musikalen Cats var jo en av de tingen som kom opp. Jeg så showet en gang på tv hos farmor og farfar da jeg var rundt 10 år og har aldri glemt det. Dette var jo noe av det jeg sa til Magnus, og at jeg gjerne ville se det igjen, men ville aldri få sett det da jeg sikkert måtte til England for å se showet om det fortsatt fantes.

Det gikk vel 5 min hvor plutselig Magnus hadde funnet ut at dette stykket kom til å gå på Chat Noir i september. Han kjøpte søren meg to billetter også. Jeg var i ekstase. Jeg skulle få se Cats live OG atpå til i Norge den 31.okober.

Jeg dro til Danmark for å jobbe, og gledet meg som en liten unge for å komme hjem igjen og se Cats. Flybilett og alt var klar gjort da dette var samme helg som jeg skulle se på showet på spekrum (Walking With Dinosaurs)

Dette ble tidenes beste helg. En virkelig minneverdig helg!
Cats var fantastisk bra. Kostymer og alt satt som støpt og jeg kjente showet igjen fra det jeg hadde sett på tv. Jentene var desidert de beste danserne da gutta ikke var helt gode i ballettens sving. Sangene ble sunget på norsk og jeg synes faktisk at noen av de var bedre på norsk enn på orginal versonen. Det var faktisk kjempe stilig bygd opp og en kjent karakter dukket opp blandt Jellicle kattene. Toralv Maurstad tok faktisk også en trall der han spilte en gammel teather katt. Ellers møtte vi mange forkjellige roller. Alt fra hvit silkekatt, smygende, kjælne, rampete, matglade, sexy, skurkaktige, fete, utmagrede, reserverte, filosofiske, akrobatiske og rocka katter. Hmm jo må jo ikke glemme sjørøver katten.

Min yndling var så klart den rocka Elvis katten.

Bildene er hentet fra en anmeldelse på aftenpostens nettsider. Jeg hadde med meg kamera, men det var ikke lov til å fotografere eller filme.

Enda festligere var det som skjedde i pausen. Da kom noen av "kattene" ut i salen. Lekte, tigget etter godbit, klødde seg eller ertet opp folk. Det var jo en del unger i salen og de elsket det. Jeg kunne forståvidt se at alders forskjellen i salen var stor, og alle syntes dette var artig.

Jeg var en snule redd for at min kjære Magnus kjedet seg der han satt, men da alt var ferdig virket han veldig fornøyd og syntes showet hadde vært kjempe bra. Han likte det *Smile*
Jeg er veldig glad jeg fikk muligheten til å se det

Her kan du se hvordan det ble gjort på Broadway. Jeg synes ikke det var rart at jeg ikke klarte å glemme dette. Etter 13 år synes jeg det er like kult å se på filmsnutter på youtube. Det er temmelig bra laget.



Tusen takk igjen Magnus for at du ville ta meg med på dette!!! Det har betydd mye for meg!

Ozzy & Basanova

Stam Gjestene

Det er en ganske stor plass Pernille har rundt huset sitt som man kan boltre seg på. "Kennelen" hennes er også ganske stor innvendig så hun tar ofte imot hundene til ei venninne som jobber mye og går på skole.
Disse hundene er Ozzy og Basanova. To hannhunnder som er kastrert og veldig lykkelige. De løper og leker mye med alle tispene her.
I våres flokk på 11 hunder (utenom Jack Russel Terrierne, de er jo for små) er det kun 2 hannhunder (Tusi og Umberto) Vi holder dem avskilt fra gutta da de ikke trives så godt i hverandres selskap. Disse guttene har det jo med å passe på hva som er sitt.
Ellers er vel disse to selskapshundene utrolig søte og gode. Det vil si utenom på kvelden. Da piper de og setter gjerne igang med sangkor. Dette er nok litt fordi dem kjeder seg. Hehe men det blir et temmelig høyt ulekor. Jeg må innrømme å si at det ikke er spesielt vakkert da ingen av hundene synger i lik tone. Disse to krabatene får nemlig med seg alle hundene i hele huset med på å synge. Somregel er dette Pavanen sin ide og starte å ule fordi hun er sulten eller vil ut. Alle stemmer da gjerne i for å få oppmerksomhet.
Der er igrunn godt at det ikke er noen naboer i nærmeste omfang da denne aktiviteten hadde skremt dritten ut av folk. AAAAAoooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Ahhhooooo!
Ville blitt masse klager og besøk av dyrenemda i tro på at vi drepte dyra sakte og forferdelig.

Her har du et bilde av Ozzy

onsdag 11. november 2009

Walkin With Dinosaurs

Dinosser

Jeg digger dinosauruser, og jeg var på showet i spektrum den 30.oktober. NOE så fett!!!

Enda kulere var jo selvfølgelig at Håkon, Tor Ivar og Nina skulle dit samtidig som oss.

Spektrum er kjempe stooooooooort, og jeg lurte fælt på hvor dem skulle sitte i forhold til oss.
Det tok meg noen sekunder før jeg skjønner hva pappa prøver å si til meg da vi fant plassene og satt oss ned.
Jo da, dem satt jo da skrått bak oss. Makan! Spektrum som er så forbanna digert og her kommer vi. Hva er sjangsen for det?

Det gjorde i alle fall dette showet ENDA beder!

Showet var helt fantastisk. Dinossene beveget seg så naturlig som det kan få blitt. De fæiteste av dem disset til å med da de beveget seg rundt på scenen. Historiene mellom var også kjempe artige. Nei, det var helt utrolig!
Scenen var spektakulær. De fikk underlaget til å se mystifistisk ekte ut med lys og "planteliv". Det var helt utrolig å se på da plantene ble utslettet av en stor brann til at trær vokste ut igjen av fjell, samt rundt hele scenen vokste det enda vakrere planter i forskjellige former og farger.


Dinorarenee brølte, blunket, spiste, dreit slåss og vandret rundt. Jeg tok masse videoer, men får ikke lagt ut noen av de her. Noe som irriterer meg grønn. Jeg tok noen bilder også, men da det ikke var lov å bruke blitz under showet ble bildene mørke og uklare. Legger ut de man kan skimte best. Alt var i alle fall veldig gjennomført og jeg ble mektig imponert.
Lekkert! Det var i alle fall vært alle pengene. Jepp det var dyrt!

På T-rex bildet i midten nederst kan du se mannen som fortalte historiene som den sorte streken bak "fjellet". Han gikk rundt disse kjempene og spilte med. På dette bildet kan du tydelig se at T-rex ikke er så veldig liten.
Det var mye humor i selve showet som gjorde det veldig bra, ble prikken over ièn kan man si.
Synes fremdeles det er kjedelig at videoene mine ikke vil legge seg inn i bloggen min da de ble skikkelig kule, men da er det vel ikke meningen at dere skal se dem da. Hehe!

Kommer dette til spektrum igjen vil jeg i alle fall på det sterkeste anbefale det. Det er en opplevelse for livet!