søndag 22. januar 2012

Etter operasjonen

Hjemme


Redikk kom sliten og stresset hjem etter og ha vært på Oslo dyreklinikk i nesten 2 dager. Han syntes veldig synd på seg selv, og det var helt greit. Vi syntet jo det var ganske synd på han vi også!
Det var uansett veldig godt å få han hjem igjen.
Operasjons metoden de brukte heter TPLO og er en omfattende operasjon. De brukte 90min, og veterinæren var veldig fornøyd med resultatet, så da satser vi at alt blir bra til slutt.

Da vi hentet han på Oslo Dyreklinikk hadde han bare en liten hevelse rundt hasen, som du ser på bildet under.


Du kan si jeg ble temmelig skremt neste morgen av det jeg så. Uff!

 

Jeg ringte Oslo for å være på den sikre siden. Det var naturlig at hevelsen kunne øke noe da han kom hjem og begynte å bevege seg litt mer, men SHIT.... Stakkars lille Redikk. Plutselig var hasen hans like stor som låret, og begynte å skifte farge.
Det veldig skummelt og se forandringene av fargen på beinet ettersom timene gikk. Bildet under er tatt 4 timer etter bildet av hevelsen over.


Plasteret lot vi bare henge på til det selv datt av, og det tok 3 dager. Jeg tror det blir et fint arr, selv om det ikke ser helt behagelig ut. Nå etter 4 dager ser hele beinet mye bedre ut. Til å med fargen har begynt å bli mer normal. Jeg liker det jeg ser, selv om det ser JÆVELIG vondt ut....!


Det kan jo hende du tror jeg driver og bøyer å vender beinet til Redikk for å få tatt disse bildene. Det må jeg bare si at jeg ikke gjør :)
Redikk elsker og bli dullet med, og uansett hvor vondt han måtte ha i beinet skal han alltid ligge på ryggen og skræva :P
Det gjør det veldig lett og holde øye med hevelse, farge og såret. Utrolig handy egentlig!

Nå har endelig Magnus og jeg fått senket skuldrene, for alt ser veldig bra ut. Han bruker faktisk beinet litt allerede etter 4 dager. Tøff gutt, vettu!!
Stingene fjerner vi om 9 dager, så er det røntgen om 2 måneder, for å se at alt er iorden.
Fant et bildet på Oslo dyreklinikk sine sider som viser hva som er gjort med beinet.

Operasjonen er omfattende og avansert, og innebærer at toppen av leggbeinet sages over og flyttes et bestemt antall milimeter, før det skrus sammen igjen med stålplate og stålskruer.
Skikkelig skumle saker. Så nå er Redikk litt Terminator!

torsdag 19. januar 2012

Operasjonen

I dag er dagen! 


Ben Redikk FyFasan blir i dag operert for korsbåndskade og vi får ikke se han før i morgen. Han ble levert på Oslo Dyreklinikk nå kl 08:10. Ingen gode sommerfugler i magen her nei. Det kjennes mer ut som en liten urolig flaggermus som sirkler rundt der.

Jeg tror så klart at alt kommer til å gå bra, men med tanke på at han har vært ned dopet fem ganger på 1/2 år gjør meg urolig. Det har jo ikke akkurat tatt kort tid og finne ut hva som har feilet han. Veterinæren på Nittedal har gått fra og tro det har vært tå, kne, tå og igjen kne. Dermed har han også vært på mange forskjellige medisiner.

De sendte oss tilslutt videre til Oslo Dyreklinikk, hvor det ble mye tull da Nittedal hadde merket et av røntgen bildene med feil hund, og Oslo mistet rekvisisjonen. Oslo dyreklinikk har behandlet oss veldig pent og beklaget for det som har skjedd, og at ting har tatt så lang tid.
Det setter jeg stor pris på!! Endelig føler vi at vi får ordentlig hjelp.
Det er uansett ikke akkurat en ønske situasjon vi er i da han har vært nedopet så mange ganger, samt at han har hatt en liten runde med forgiftede nyrer. Han hadde spist noe i skogen han tydeligvis ikke burde, MEN han er en sterk og ung kar.



Alle sier det går bra, men man skal uansett være forberedt på at komplikasjoner kan skje. Jeg har selv jobbet på dyreklinikk i over 2 år, og vet nok om akkurat det der. Ting kan skje, og man må være klar over det. Det er jo nettopp derfor man signerer på et skriv når du leverer hunden til en dyreklinikk.
Du signerer på at du er inneforstått med alt som kan skjer. Inkludert at hunden kan dø under operasjon. Jeg vet at sjansen er veldig liten for at noen slikt skal skje med Redikk da han er generelt er en frisk kar, men jeg og ingen andre kan utelukke det forde.

Jeg satser hardt på at han får ligge trygt og godt i sengen sin på fredag kveld!


torsdag 12. januar 2012

Kosestund


Sofagriser

Magnus, Redikk og jeg koser oss ofte på sofaen om kveldene. 
Kosestund i sofaen er aldri feil!

Det eneste som er kan bli litt kronglete er at Redikk helst skal ligge oppå oss, samt at det blir veldig varmt i lengden. Varme er i alle fall ikke noe som plager Redikk, jo varmere, desto bedre!

Etter middagen og turene så er det veldig deilig og bare slappe av og ta livet helt med ro. Når alle er sånn passe slitne og slafer på sofaen blir det jo nesten ikke bedre.



Redikk elsker og ligge på armen! Han er som en liten unge

Oppfinnsom liten kar.
Er det for lyst når han skal slappe av, finner han alltid en løsning.
Dette er den artigste vi har sett hittills. Hehe!

En veldig veldig  sliten Redikk.
Klarer ikke engang å holde tunga i munnen!

Koseguttene mine detta! Det beste er å ligge så trangt som mulig.
Redikk bare presser seg plass!

Her er også en av de merkelig stillingene han ligger i.
Skjønner ikke hvordan det kan være godt å ligge med beina slik

Scrapbook

Scraping

Noe av det beste jeg vet er å sette meg ned med bilder som er blitt tatt på forskjellige fester, turer og ferier. Klippe, lime og dandere.
Nå har jeg endelig tatt meg tid til å leke med bildene fra turen Magnus og jeg hadde til Praha i okt 2011, bildene som ble tatt på foto studioet, julaften og nyttårsaften 2011. 
Det ble 9 ark tilsammen. Albumet og arkene jeg bruker er kjøpt på Bikuben. Arkene er 30,5 x 30,5 cm så det er mye plass.
Her er albumet!






Jeg lager slike album fordi jeg synes det er kjempe gøy og sitte å fikkle med, samtidig som at det alltid er gøy og åpne albumet igjen ved en senere anledning. Er man trist en dag kan man bare bla frem et album å se de gode minnen som slynger seg forran øynene. Jeg liker også å dytte inn litt fakta som jeg har lært fra de forkjellige feriene, det gjør at det blir mer og hvile øynene på. 
De neste arkene som skal scrapes til albumet er ferien Magnus, Håkon og jeg var på i sommer. Kroatia!!!!
Jeg elsker de bildene. Vi tok så mange herlige bilder og videoer. Har jeg en ledig stund her og der hender det ofte at jeg titter innom denne mappen på pcèn, og drømmer meg tilbake.
Det er den beste ferien jeg noen gang har vært på. Vi fant virkelig paradiset. I alle fall etter min mening, og jeg håper det ikke blir atfor lenge til jeg får oppleve det igjen. Hotellet, menneskene, opplevelsene, bestevenn, kjæreste, havet.... ALT. Rett og slett alt var bare helt sykt bra.
Gleder meg skikkelig til jeg får satt saksa i disse bildene, og kan få alle minnene ned i albumet!

Noen teaser bilder fra de andre arkene jeg er ferdig med!



onsdag 11. januar 2012

Tullete!

Bloggere!

Jeg har lest noen blogg innlegg som fikk meg til å tenke. I bloggene klages det over det andre kvinner skriver i sine blogger.
Det å skrive om sine meninger er viktig, men og sette seg ned for å klage sin nød over at bloggene ikke er innholdsrike, engasjerende eller saklige. Hva er det for noe?
Det som blir sagt er at kvinner velger og skrive om venner, hobby og livet, isteder for å prøve og påvirke, skape diskusjoner eller debatter!
Hva er galt med å skrive om akkurat det hva man vil?

Man skal da også kunne lage en blogg for å skrive om livet sitt, opplevelser, tanker, ideer eller bare rable ned noe der og da, uten at man skal bli sett på som et uintressant individ. Jeg lagde i alle fall ikke en blogg for å skrive om samfunn, økonomi, religion, eller for å prøve og påvirke noen. Jeg skriver blogg kun for meg, og de som vil vite mer om alt det "ubetydelige" jeg måtte finne på. Min blogg fungerer som en liten påminnelse over hva jeg har fordevet tiden med. En åpen dagbok, om du vil
Hvorfor er det så "galt"? Er jeg et mindre intressant menneske av den grunn, eller noe dummere enn andre folk som blogger om større og "viktigere" saker?
Jeg tror ikke jeg tar feil, da jeg sier det er mange der ute som ikke orker å skrive om det som skjer i samfunnet og verden, og velger istede og skrive om ting som intresserer dem.

Nei, synes folk at andre skriver usaklige blogger så får de droppe å lese disse innleggene. Værre er det vel ikke?
Appellerer ikke blogger uten "interessant" innhold deg, nei så stopp å les.
Vi har alle forkjellige meninger om hva som er viktig og interessant. La folk få skrive om akkurat hva de vil, uten at de skal føle seg noe dummere enn andre.

La for pokker folk skrive om hva de vil i bloggene sine, uten at man skal bli dømt for å være en mindre  engasjerende eller utdannet person.