fredag 13. juli 2012

Spania siste dag

Da er vi på flyplassen og venter på at vi skal få gå ombord i flyet. Det er vist ikke så lett å være pressis. Det er forsinkelser tilbake til Oslo også. Hehe, vi har virkelig vært heldige med flyvalget denne gangen.

Mens vi venter har vi fått oppvisning av slike flamenco dansere. Hehe, de fikk med seg flere gamle folk. Sånt er artig å få med seg.


Må jo si at jeg ikke trodde vi skulle komme oss til flyplassen. Ikke vondt ment mot den kvinnelige taxisjåføren, men hun burde velge et annet yrke. Vi holdt på å kræsje i alle fall 4 ganger. Vi satt med hjertet i halsen hele turen, og var temmelig svette da vi kom frem.


Nei, nå skal det bli godt å komme hjem. 30 min forsinket går bra!


torsdag 12. juli 2012

Spania Dag4

I dag var det shopping dag, så det fikset vi alene. Resten av gjengen var på stranda og koste seg i solen.

Vi gikk i alle små butikkene og fant mye spennende. Utrolig mye her er håndlaget, og vi ble like imponert hver gang. Jeg fant meg noen topper, en bukse, sjorts, 2 armbånd og neglelakk. Jeg falt helt pladask for 2 hjemmelagde vesker, så de måtte jeg jo ha. Litt sånn hippie stil på den ene og indianer stil på den andre, men herregud så kule!


Las Ramblas er hovedgata med de litt større og vanligere butikkene og mat markede, men butikkene her falt ikke helt i smak så vi gikk for å se på duene og statuene som var øverst i denne handlegaten. Jeg elsker due bildene jeg fikk tatt.


Vi fortsatte langs gaten i Las Ramblas for å finne det store mat/frukt markede. Shit, det var så stort! Her hadde de absolutt alle typer frukt, godis, sjømat, pølse, krydder og mye jeg ikke ante hva var. Vi kjøpte oss en liten boks med kokos og en smootie med en rosa og grønn frukt jeg aldri har sett før. Skikkelig friskus!


Når vi kom ut igjen hørte vi noen artige toner. Det var noen gatemusikere som spilte og sang. De var kjempe flinke så vi ga dem litt penger og ble stående litt, hehe de lagde skikkelig show.


Da vi begynte å kjenne sulten, vendte vi nesa hjemmover. Vi gikk forbi katedralen og der var det en person som hadde kledd seg ut og smurt seg inn med leire som satt intill veggen. Det ble et veldig stilig og melankols bilde. Vi ga også han/henne litt penger. Tar jeg bilder av noen som har satt seg til slik og kledd seg ut, så har de gjort en god jobb og da må man jo betale for seg da man tar bildet.
Det var ikke så langt å gå siden hotellet vårt er super sentralt. Det ble knekkebrød med smøreost og salami. Første dagen var vi på supermarkede og handlet litt forskjellig. Jeg liker og være forberedt på alt, hehe.


Siden vi hadde avtalt og møte de andre på metroen kvart over 8, hadde vi veldig god tid. Vi tok derfor en liten runde i de nærmeste butikken. Magnus fant seg skjorte og noe annet småtteri.

Når vi kom tilbake på hotellet hadde vi fremdeles god tid, så vi fikset oss og la oss på senga å leste. Dette har vært en skikkelig herlig og god tur. Vi har fått sett mer enn vi trudde og ikke minst smakt på alt mulig av mat.

Restauranten Mari hadde valgt denne dagen var Bar Lobo. Dette var en spennende tapas restaurante. Jeg synes jeg har vært kjempe tøff. Jeg har spist meg mett hver dag og smakt på alt som jeg har fått. Magen har bare vært super og jeg er strålende fornøyd. Jeg er alltid litt bekymret for å bli dårlig da jeg spiser mat i andre land, men det var tydeligvis ingen ting å være redd for.

Tapasen smakte kjempe godt og vi fikk alt mulig. Frityrstekt blekksprut, asparges, aubergine, artisjokk (om det skrives slik) osteboller og hel ansjos. Ellers fikk vi kyllingvinger, spekeskinke, tomatbrød,  potetbåter med aioli, tunfisk og grillet grønn paprika. Kjempe spennende, jeg smakte på alt utenom ansjosen. Det var nekt! Alt smakte veldig bra, og jeg er kjempe glad vi har fått så mange smak smaks opplevelser.

Min tallerken med mye av utvalget

Etter middagen sa vi hade til alle sammen. Vi måtte hjem og pakke og gjøre oss klare til å dra neste dag.

Skal bli godt å komme hjem nå. Byferie over lengre tid er ikke noe for meg. Vi bodde rett ved siden av rådhuset og det var demonstrasjoner hver dag. De bråkte og kastet røykbomber. Politiet fikk alltid ordnet opp, men siden vi hadde vinduet mot den gata var det alltid noe bråk. Alt fra fulle folk, bil, vaskemaskin til søpplebil. Skal bli godt å komme hjem til litt roligere omgivelser, nei bylivet er jeg ikke skapt for.



onsdag 11. juli 2012

Spania Dag3

Igjen var vi tidlig oppe. Var på tide med en utflukt slik at vi kunne få se litt spektakulære bygninger og annet.

Frokosten var absolutt bedre i dag. Turte og prøve ut litt mer. Teen her er faktisk ganske god også, jeg må jo tross alt starte dagen med te.

Mobilnettet her er ellendig og for det meste av tiden når man ringer kommer man enten ikke gjennom, eller hører ikke hva den andre sier. Da vi endelig fikk kontakt med gjengen fikk vi beskjed om og bare begynne. De ville ha bedre tid til frokosten.
Vi kom oss ut og gikk rett bort til Barcelona katedralen. Siden vi var tidlig ute var det gratis inngang, så vi raste inn. De hadde satt opp store statuer av forskjellige helgner. Man kunne legge på penger til hver av de, da ble det opplyst små lys for hver cent man la på. Litt spesielt og se. Det var forresten Jesus som ledet med tente lys!


Turen gikk deretter til Segrada Familia som er den kjente store kirken som aldri blir ferdig. Vi fikk oss en ekstra gå tur fordi køen strakk seg rundt hele kirka. Det gikk heldigvis fort og komme seg inn for der kunne man fort bli kokt hummer.


Wow, for et syn som møtte oss på innsiden. Den kirka var skikkelig massiv. Søylene var kjempe lange og tykke. Det var også de vakkreste vindusfarger jeg har sett.
Under kirka hadde de bygd opp et museeum som viste hvordan kirken var bygd opp, hva som mangler fremdeles og orginal modeller. Veldig stilig hvordan man kunne se alt veldig detaljert.



Siste utflukt gikk til Zoo parken. For en flott dyrehage. Det var gjort ordentlig for at dyrene skulle ha det bra, så det var en fryd og traske rundt for å se. Jeg gikk så klart bærserk med kameraet og ikke minst instagram.



Her møtte vi helt tilfeldig de andre. Vi gikk motsatt vei av hverandre, så vi ble enige om å møtes til middag senere. Mens vi gikk og koste oss i solen, fant Magnus en løve som trengte litt klø hjelp, så da må man jo bare trå til.


Vi oppdaget rett etter dette klø stevne at de hadde delfin show, og bestemte oss i siste liten for at vi ville få med oss det. Det var ekstremt stilig. Alt gikk på spansk så vi ante ikke hva de sa, men de var kjempe flinke med delfinene og de koste seg skikkelig i vannet. Hopp og plask!
På vei ut av zoo'en fan jeg en sørgelig hund. Han måtte jeg så klart avbildes med!


Man kan si vi begynte å kjenne det veldig i beina nå, men bestemte oss for å ta metroen tilbake og rusle en liten tur for å se etter litt festlige butikker. Jeg kjøpte meg et par armbånd og neglelakk. Selve shopping dagen er i morgen, så vi trasket etterhvert tilbake til hotellet.


Det ble ikke mye avslapping for de andre ville ta en tidlig middag for å kose seg i leiligheten sin. Vi skiftet i full fart og fant Daniel, Ina, Øyvind og Thomas i lobbyen. Sammen dro vi til en fiske restaurante de andre hadde funnet.
Det var litt spesielt siden bare 4 av 10 ville spise fisk, men maten var helt grei. Magnus bestillte en hel fisk som var nammis, og jeg tok reke spaghetti. Hehe, fant bare 5 reker. Desserten var definitivt best.


Det var slutten på denne dagen. Det var veldig deilig og komme på hotell rommet og få dusjet og lagt seg i senga.

















tirsdag 10. juli 2012

Spania Dag2

Dagen startet tidlig. Været virket ikke like bra som i går, men vi ga det en sjangse og ville ta turen til stranda.

Vi sto opp i 8 tiden og spiste en liten frokost. Det var ikke en buffe og skryte av, men vi prøver mer i morgen.

Da vi var klare gikk vi til metroen. Jeg synes det er spennende og reise slik i andre land. Gjengen bor 6 holdeplasser unna oss. Det tok ikke lang tid og komme seg dit. Daniel møtte oss ved leilighetskomplekset og ga oss en liten sightsing på innsiden. Veldig enkel og fin leilighet med masse rare regler.

Så kom vi oss omsider ut og fant en fin plass på stranda. Sola var litt treg, men da hu først kom frem fra skyene ble det jævelig varmt. Vi koste oss i mange timer.
Jeg er ei skikkelig pingle da det kommer til saltvann, men jeg var utti et par ganger. Vi skulle hatt en ball så hadde saken vært en helt annen.
Vi tok lunsjen på stranda og solte oss videre, helt til Magnus viste seg å være veldig rød på skuldrene. Vrista mi begynte å bli lilla, så vi vendte nesa hjemmover.


Dette er vondt!

Det var så deilig med en dusj!!!
Vi hadde fått nok sol for i dag, så vi tok frem hvitvin og ananas. Det var deilig og slappe av på rommet noen timer. Vi gjorde oss klare og slappet av videre.
Det var nesten så vi sovnet ide Thomas sendte melding om at de kom om 30 min.


Alle hadde bestemt at vi skulle spise på en mexicansk restaurante Mari hadde vært på før. Noe så DIGG!!! Absolutt alle var stor fornøyde og vi koste oss glugg ihjel! Maten var noe så inni hampen god. NAM! Jeg fikk en mojito av Magnus, den var også nammis. Alt i alt en skikkelig vellykket plass og spise!


Vi burde vel stoppet når kvelden enda var god, men vi hadde lyst til å ta noen drinker. De stedene vi hadde sett oss ut var opptatte, så vi lot oss lure av en innkaster som lovet at vi kunne sitte ute.... Han løy ( oi så overraskende ) Vi ble uansett med han inn og fikk en hel etg for oss selv, helt til en kar tydeligvis skulle spise lunsj. Virket som om vi fikk lunsjrommet til baren.. Drinkene var virkelig ikke gode, så ingen drakk opp!

Vi kom oss ut og fant ut at det var tid for å kvelde. De fleste stedene stengte kl 24:00 uansett.

Dagen har uansett vært fantastisk.















mandag 9. juli 2012

Spania Dag1

Alt startet kjempe bra. Vi sto opp tidlig, ferdig pakket og klare og ble hentet av moren og faren til Magnus! Det var veldig snilt.

Innsjekking og sikkerhetskontroll gikk som en drøm. Det var mye folk, men det gikk radig. På Taxfree'en møtte vi resten av gjengen Thomas, Øyvind, Ina, Kim, Mari og Daniel. Peder og dama kom med et fly fra Stavanger så de traff vi ikke før senere. Vi var tidlige ute alle sammen, men vi skulle ta et tidligere fly enn dem. Noe som endte i en stor fjasko. Hehe!

Vi gikk til gate 43 og kom fort inn på flyet og fant plassen vår. Alt så ut til å gå etter planen, helt til bagasjen plutselig ble kjørt bort til flyet vårt... De hadde glemt å laste ombord bagasjen. Flott!


Vi skulle lette kl 08:20, men ble istede sittende å se disse bagasjefolkene kløne og stresse rundt flyet. Når alt var ombord virket vi omsider klare, helt til de skulle fjerne bagasjerampen.... OMG den hadde jo så klart låst seg. De fikk den pokker ikke av flyet. De prøvde å dra den bort, uten hell. Vi måtte vente på en teknikker som til sist dukket opp med en rød pickup og en liten slegge. Klokka gikk og det var nå tid for de andre og gå ombord i sitt fly, hehe.
Vi ble stående på bakken i 45min pga. tullet. Da vi endelig kunne slenge oss ut på rullebanen så vi det andre SAS flyet lette. Banna bein, på at det var flyet de andre satt i.




Flyturen gikk kjempe fint selv om det var en del turbulens.
Vi tok taxi til hotellet for letthetens skyld. Hotellrommet er lite og koselig. Vi trenger ikke mer, men skulle ønske det var dusj istede for badekar.

Vi kastet fort på oss noen lette klær og satte igang og utforske gamlebyen. Vi har gått opp og ned alle gatene. Det er så mange spennende butikker å titte på. Vi tok en tur bort til katedralen også, utrolig flott byggning!

Etter en liten lunsj på en spennende baguette restaurante fant vi fort ut at vi ville finne ut hvor stranden var. Vi tok metroen to stopper og så folk med hånkler, hehe. Vi fulgte etter disse og etter ca 5 min var stranden der. Det er bystrand, så man kan ikke sammenligne den med slike charter strender, men det var deilig og kjenne sanden mellom tæra. Vi kjente så vidt på vannet. Brrrrr, forfriskende var det i alle fall. Kan ikke skryte av at det var varmt.


Dagen gikk og så ble det kveld. Etter og ha gjort oss klare for middag ble vi sittende ved metroen og vente på de andre. Herregud så mange rare folk og dyr man ser trasker forbi da man sitter slik å venter. De ble litt sene så vi fant en kafe rett ved. Magus bestilte som vanlig en espresso, mens jeg fant en cappucino baylies. Den var nammis!
Da de endelig dukket opp trasket vi litt rundt og fant en litt avsides restaurante. Tror alle igrunn var litt skeptiske, men alikevel enige om at vi skulle prøve. Maten var helt grei, men servicen var smålig! Vi spiser IKKE der igjen!! Noe som var veldig tragisk var en brødkurv med det tørreste brødet EVER som ble fakturet 9 ganger. Somregel settes en brødkurv på bordet og det faktureres per bord, altså en gang. Her fikk vi en brødkurv fakturert 9 ganger siden vi var 9 stk. 1,20€ x 9.... Shitt! Det er 10,80€ det blir igjen overkant av 80NOK. Som vi da betalte for en lusen brødkurv som ble plassert på bordet vårt utenom bestillingene. Thomas prøvde og snakke vett i dem, men uten hell. Kålhoder alle sammen bak disken!



Ellers har hele dagen vært knall! Opplevd og undersøkt!
Får se hva dagen i morgen vil bringe!

Natti natt!