torsdag 29. desember 2011

Julaften!

Endelig!

Her er prydebusken vår.
Vi kastet veldig mye pynt i fjord, og derfor så treet våres litt stusselig ut også. I år har jeg vært altfor sent ute med å finne ny pynt. Jeg gikk meg i hjel på strømmen storsenter. Indiska, Kremerhuset, Panduro, tilbake til Kremerhuset, Jernia og til sist Clas Ohlson. For ikke å glemme Glassmagasinet, men der fant jeg ikke noe jeg likte.
Alt var igrunn kjøpt opp, men jeg fant noe dill dall her og der. Jeg synes treet vårt ble noe finere enn i fjord i alle fall, men skal nok kjøpe litt ekstra pynt til neste år igjen.

Vi hadde en veldig fin julekveld.
Gavene åpnet vi ikke før middagen var på god vei ned i magen, og julebordet ryddet.
Vi spiser alltid dessert etter at gavene er åpnet, for da har vi litt mer plass.



Her er familien glum vettu, på selveste julekvelden. Pynta og klare til og proppe i seg julemiddagen, åpne gaver og slafe forran tvèn. En god start på juleferien vel å merke!
Hehe, måtte le litt da jeg så dette bildet.
Måtte sette kameraet på en stol og bygge det opp med bøker for å få alle med på bildet. Det er ikke så lett da man skal bruke selvutløsere, men resultatet ble da bra nok. Ser jo hvem som er hvem. Pappa fikk en stjerne krone til å med. En av de tre vise menn kanskje? :P
Vi var uansett fornøyde, for dette er første gangen vi har husket på å ta felles familien bildet på julaften. Ikke dårlig!

I år hadde vi funnet mange spennende gaver til hverandre. Gavene er jo like spennede hvert år, men i år var det veldig mange harde pakker. Det liker vi!
Jeg var veldig fornøyd med gavene vi hadde funnet til dem i år. Magnus og jeg startet jo i oktober med å jakte på julegaver.
Hehe, de 3 artigste gavene jeg fant til dem må være det knall rosa værktøy settet jeg kjøpte til Veronica, dorullholderen som ser ut som den er laget av rådyr horn til farmor og farfar, og supermann boxer til pappa.
Julegaver er kjempe moro. Eneste jeg ikke setter så pris på, er å pakke inn alle gavene.
Jeg pakker inn alle gavene selv, men det ser vel mer ut som om det er Redikk som har prøvd seg.

Folk har forkjellig matvaner på julaften. Vi spiser ribbe, medisterkaker, innmatpølse og medisterpølse.

Her ser du julmiddagen min, hehe måtte jo ha bildet av den. Legg merke til den digre posjonen. Jeg spiste opp ALT!

Veronica vant mandelen i riskremen i år. Med en litt merkelig vri. Pappa delte ut riskrem skålene, og før vi fikk begynt hadde Vero sett at mandelen lå i skålen til farfar og tok den opp..... Hehe, så farfar er vel den rett vinneren, men det var Vero som fant den. Siden ingen av oss liker marsipan var premien i år 2 stk troika sjokolader.

Noen siste tullebilder. Kommer jo ikke unna slikt i julen. Skal man ha det gøy, så får man ha det gøy da :P


Redikk er ikke noe dårligere enn oss, lille linselusa. Han er alltid med!

mandag 12. desember 2011

Snart Jul

Åhhhhh!


Nå er det snart jul! Jeg er veldig glad i julen, og har bare gode minner. Tja første julen med separert mor og far var vel ikke akkurat noen slager, men jul ble det jo uansett.

Hvert år jakter vi selv på juletreet. Skogen er jo rett bak huset så da er det på med dressen og finne frem øksa. Pappa først, meg og så Veronica. Ut på tur aldri sur. Bare det beste treet duger, og det finner vi i år!!! BEWARE, HERE WE COME!

Til de som er så strenge på regler, så har vi fått lov av skogeier. Alt er på lovens rette siden ;)
Det er en egen tradisjon vi har hatt i veien der vi bor. Traktoren har blitt startet, fyllt hengeren bak med halm og pledd, så har alle dratt ut i skogen sammen for å jakte på det beste treet, men de siste årene har vi gått når det har passet oss.



Jeg digger å sitte ved juletreet sammen med lille søss å lese opp hvem gavene er til. Dette blir jeg nok aldri for gammel til. Vi er en gavmild familie, ikke at vi kjøper det dyreste vi finner, men vi liker å gi. Dette med gaver kommer jeg nok heller ikke til å vokse fra, det å kjøpe gaver til familien er noe av det beste jeg vet. Jeg prøver alltid og finne noe jeg vet de ønsker seg eller trenger. Gjerne finner jeg en tulle ting også. Det viktigste med julen for meg er at vi skal le, kose oss og ha en skikkelig bra dag med god mat og godt selskap. En dag vi skal kunne tenke tilbake til, og glede oss til neste gang.

Juledagen vår starter alltid kl 13:00. Da kommer nemlig farmor og farfar trampende inn døra. De vil alltid hjelpe til mest mulig. Treet og bordet pynter vi selvfølgelig lille julaften, så det er klart.

Nissen dukker ikke lengre opp hos oss, så lille søster og jeg legger gavene under juletreet før vi legger oss lille julaften.
Tvèn står på med Disney Juleklassikere og Tre Nøtter til Askepott. Når sølvguttene dukker opp er julemiddagen klar. NAM! Her blir det servert ribbe, medister kaker, medister pølser, surkål, rødkål, gulrot, mandelpoteter, rosenkål og selvfølgelig tyttebær. Farmor har alltid med hjemmelaget øl, noe pappa setter stor pris på.

Når middagen ligger plassert godt i magen gjør vi klar kaffen. Her er det ikke kaffe og kaker, her er det kaffe og GAVER!!!! Wohooo! Gleder meg til jeg sitter der og leser << Til Pappa, Fra Eldste datter>> Jeg tror pappa kommer til å le godt av gaven han får til jul i år. Han får jo fler, men spesielt en håper jeg han virkelig drar på smilebåndet da han åpner.
 

 Bildene er fra julen 2010, om noen synes treet er litt stusselig så har dere helt rett. Ny julepynt er på vei inn i år! Gleder meg!!!


torsdag 8. desember 2011

PEPPERKAKER

Magnus og jeg har laget pepperkaker. Vi fant ut at julestjerna som vi hadde kjøpt var ubrukelig, så da ble det pepperkake hjerter med pynt i vinduet isede. Jeg tror vi begge ble fornøyde med resultatet.

Pepperkakedeigen ble kjøpt på IKEA. Leste på flere forum om at det var denne deigen som var best. Åh ja, den er veldig god. Ingen kan vel lage pepperkaker uten å smake litt nå og da!


Det er deilig med litt ekte juleglede i hverdagen. Dette er jo første julen i "vårt" hus, så det er litt ekstra spesielt. Vi har kjøpt inn litt forskjellig julepynt. Det har vært veldig koslig og kunne pynte og gjøre alt som vi selv vil. 2 lys har vi tent på den nye adventstaken. Jeg gleder meg masse til og pynte juletreet. Vi skal bare ha et lite uekte et her, mens det store flott blir hos pappa på Skedsmokorset. Det blir her

Vi har hengt opp julestrømpa som vi kjøpte i Praha i oktober. Som du ser er den overfull allerede :P Hehe blir spennede og se hva som ligger oppi!



Oppi alt dette så har vi jo en liten julenisse! Verdens vakreste lille nisse faktisk!


Nå har snøen endelig kommet også, så om det er mulig håper jeg vi kan lage en snømann til helgen.



søndag 6. november 2011

Hobby kort

Det er en stund siden jeg meldte meg på et lite 3 timers kurs på Bikuben. Der lærte jeg noen gode grunntrinn for å lage bursdagskort, og jeg digga det. Jeg har jo alltid likt det å sitte og dille med slikt. Masse utstyr har jeg jo også så hvorfor ikke prøve mer var tanken.

Jeg er enda veldig klumsete og lager bare enkle kort, men føler at det kommer seg litt og litt. Jeg kan jo ikke gjøre noe annet enn å fortsette å prøve. Kjøper meg nok en bok eller 2 for å få noen flere ideer!
Dessuten har jeg jo Magnus som også synes det er litt kult å sitte sammen med meg og lage slike kort. Det er jo alltid mye mer hyggelig og lage ting sammen.

Det er litt kjedelig at jeg ikke har tatt bilder av de andre kortene Magnus og jeg har laget. Det er jo alltid gøy og se det man har laget opp gjennom årene, men da starter jeg i alle fall nå. Vi har jo laget en del bursdagskort, påskekort og andre små kort.
Nå kommer jo julen stormende også, så det er ikke lenge før vi begynner med noen julekort. Da blir det julemusikk, kakao med krem og god stemning! Gleder meg!


Her er i alle fall noen klipp av bursdagskortet vi lagde i dag
 Dette er forsiden

Den ene siden på innsiden
Selvfølgelig et lite avtrykk bak av kunstnerene ;)

Boller

FYSEN

Hva er vel bedre med boller da man er fysen på noe godt?
Det viktigste er vel og ha en deig som funker. Noe Magnus og jeg fant fort ut at vi ikke hadde. Den første deigen hevet ikke i det hele tatt. Den lå neders i bollen som en sur og hullete stein.
Da var det bare å ta en telefon til mor og få høre hva jeg hadde gjort feil. Saken var jo den at jeg hadde stjålet feil oppskriften fra den hjemmelagde kokeboka til mamma. Det viste seg og være en veeeeldig gammel og ubrukelig oppskrift.
Mamma har jo oppskrift hjerne og fortalte meg lett hvordan jeg steg for steg skulle lage disse deilig bollene jeg vet hun er kjent for, og som jeg var så fysen på.


Den deigen ble kjempe bra. Skikkelig digg deig om man kan si det. Hehe det eneste som var problemet var nok at vi lagde dem altfor store. De este jo ut i ovnen (noe mamma så klart advarte oss om), men Magnus ville jo ha stooooore boller. Hehe så da ble det slik! Vet ikke om de hadde blitt lettere og finere om vi hadde laget dem mindre. De ble jo gode, men herregud så tunge og mektige de ble. 

De så i alle fall gode ut!




Magnus spiste forresten opp alle sammen. Jeg fikk 2 stk, så selv om de var tunge som bly så var de skikkelig gode.
Gleder meg til å prøve igjen, MEN da blir det mindre boller helt klart.

fredag 21. oktober 2011

Rockeulven

Jeg ELSKER theater!

I går var vi ute en tur i Oslo for å se Rockeulven på Nationaltheatret.  Herregud så artig det var!

Fant dette bildet på google fra forestillingen. Øystein Røger som ulven og Lene Kristin Ellingsen som geita.

De gjorde virkelig en god jobb. Fant linken til traileren også.
Her er den: http://vimeo.com/30011648

I denne videoen hører man sangen som geitemor synger til killingene sine slik at de ikke skal åpne døren for noen andre enn henne, da hun må ut å gå.

Theateret var helt fantastisk. Jeg lo meg skakk flere ganger. Det er en forestilling for barn over 5 år, men er jo like fantastisk for de over 20+++. De bygger opp humoren slik at de små ikke helt forstår det de voksne ser og hører. Hehe, nei jeg er mektig imponert av både kostymer, skuespillerne og selve oppbyggingen. 
Jeg likte det så godt at jeg kunne gjerne sett den igjen!

Håper det ikke blir lenge til neste theater forestilling. :)

onsdag 21. september 2011

Høsten er her

Soppene


Jeg går mye i skogen nå som jeg jobber med hunder. Jeg elsker å ta bilder av alt mulig da jeg er på slike turer. Det er så mye flott å se i naturen, så da må man jo forevige det. Jeg ser sjelden andre dyr enn hunder, men det er det vel en enkel forklaring på. Hadde jeg vært rev, elg eller rådyr og sett en hel haug med bikkjer komme stormende hadde jeg også tatt beina fatt :P

Det jeg ellers ser mye av er artige sopp. Sopper i alle farger, fasonger og størrelser. Jeg har ingen anelse av hva slags sopp det er, men synes de er artige å se på. Her er noen av de jeg har funnet.





Soppen kler skogen med farger og de sprer seg som, som..... ja som sopp :P De er over alt, men jeg synes nå i alle fall at skogen ikke ville vært den samme uten.

lørdag 20. august 2011

Grill KOS

I dag har Magnus og jeg storkost oss med farmor og farfar.

Vi startet dagen med en god tur med Redikk, for så å dra på handletur. Vi måtte jo handle inn litt godsaker til en kose kveld.
På grillen lå det starter pølser, hamburger, flatebiff og ytrefile av svin. NAM!!


Her ser dere mine herlige besteforeldre. Farmor og farfar hadde ikke grillet en eneste gang denne sommern, så vi måtte selvfølgelig arrangere en liten grilling før vintern kommer i full fart. Vi var kjempe heldige med været. Det har jo regnet hele uka, men denne dagen fikk vi jammen meg sol og 22 grader.


Magnus var grillmester så klart. Han gjør alltid en kjempe jobb, og maten smakte jo kjempe godt.

 Ser det ikke digg ut kansje?

Farmor hadde bakt en pai med hvitrips. Den var kjempe god, men etter en slik biff var det ikke plass til mye dessert. Hun har lovet meg oppskriften, så da skal jeg prøve meg på blåbær pai og bringebær pai. *gleder meg*

torsdag 18. august 2011

Blomsten


I dag var virkelig ikke dagen min, igrunn har det ikke vært min uke om jeg skal være ærlig.
Jobben min er så klart vedens beste, men denne uken har vært et rent bølge hav. Kroppen min har ikke ville fungere slik jeg ønsker den skal, og vanlige gjøremål har vært som en stor kamp.

I dag da jeg kom hjem var det bare å få av seg arbeidstøyet, dusje og kaste seg på sofaen. Der lå jo allerede Redikk og snorket, så jeg måtte gjør krav på plassen min. Det gikk heldivis min vei. Etter en time trasker jeg ut på kjøkkenet for å ordne noe å spise.

Da ser jeg den..... Magnus hadde kjøpt en vakker bukett med kjempe fine blomster som sto på spisestue bordet. Det var et lite kort som lente seg mot vasen. Han er virkelig verden beste!!
Hvem føler seg ikke verdsatt når man oppdager en slik overraskelse når hverdagen klemmer seg ubeskrivelig hardt rundt hodet på en.
Har ingen anelse hvordan blomst dette er, men de var helt nydelige


I morgen er det endelig fredag og det gleder jeg meg til. Bare kunne slappe av og la helgen synke inn. Jeg regner med at neste uke blir mye bedre!

søndag 5. juni 2011

Huset

Vakkert!

Nå kommer endelig noen bilder av huset vårt. I midten på dette bildet ser du huset. Et lite hvit hus med 2 vinduer. Klarer du å se det?
Tomten er kjempe stor. Her er det epletrær, jorbær, rips, bringebær og masse rabarbra. Jeg er nødt til å begynne og bake til høsten. MÅ prøve meg på eplekake, rabarbra og rips pai, (hver for seg). Enda det er så masse i hagen har fremdeles Redikk mye plass og boltre seg på. Vi har så klart stengt av slik at han ikke kommer i nærheten av alle plantene. Ønsker jo ikke at han spise opp bærene før oss, og pisse ned buskene. Det er uaktuelt!! Hehe



Et lite, men veldig sjarmerende hus. Her har vi virkelig alt, og mer enn vi noen gang trudde vi kunne finne ved å leie. Vi stortrives virkelig. Det er veldig godt å ha et eget krypinn og takker farfaren og farmoren til Magnus for at vi får leke mor,far og barn (Redikk) i dette flotte huset.  



Det er 2 etg i denne villaen. Toppetg er delt i to, og vi  har laget istand et kontor rom i det første rommet man kommer til når man beveger seg opp trappen. Soverommet er i det andre. Vinduet dere ser her i 2etg er kontor siden.Vinduene i 1 etg er stue og spisestuen. Om jeg finner The Sims 3 spillet mitt, så skal jeg lage huset fra innsiden og legge ut. The Sims er jo møkk kult!



 Da vi endelig har et hus vi kan gjøre hva vi vil i (neste i alle fall), så måtte vi jo sååå klart ha hagemøbler. Hehe IKEA her kom vi!!. Disse var rimelige OG fine. Vi klarte virkelig ikke å gå fra dem. Vi griller jo masse nå som vi har fått kullgrill av foreldrene til Magnus, og da er det flott å ha et sted og kunne kose seg ute i solen. Vi er veldig fornøyde og gleder oss til vi kan sitte her en hel dag med sol, god drikke, digg grillmat og godt selskap.


lørdag 14. mai 2011

Rælingen

Flytting på høyt plan

Nå er det altfor lenge sidne jeg har skrevet noe som helst. Jeg har jo alltid vært flittig med å skrive dagbok og notater, men nå det siste året har det bare dabbet skikkelig av. Jeg må dytte meg selv i ræva og komme igang igjen. Så da prøver jeg!

Jeg kan i alle fall si at nå har jeg noe å skrive om. Magnus og jeg har nemlig flyttet fra Skedsmokorset. Vi har fått lov til å leie et lite hus som farfaren til Magnus eier i Rælingen. Det er et lite, men kjempe korselig hus med 2 etg. Vi har utsikt ut over Øiern, vollyballbane, fotballbane og grillplass rett nedenfor. Det er virkelig helt utrolig. Vi kan gå til Lillestrøm, men det er alikevel langt nok unna til at man ikke blir plaget av trafikken.
Vi flyttet faktisk på en helg. Alt gikk så utrolig fort. Vi begynte å flytte fredag 6.mai og hadde så å si fått inn alle tingene våre til søndag 8.mai. Vi hadde ikke klart dette ute min besteste bestevenn Håkon. Han kom og hjalp oss med og få inn senga, de store møblene vi hadde igjen og var med på å male kjøkkenet.
Alt gikk på 1-2-3 og det var ikke engang rotete da vi kunne kalle det hjemmet vårt på søndag kveld. 

Vi hadde jo mye inventar fra før av, men det vi nå har kjøpt er en kjempe flott spisestue fra skeidar. Legger ved bildet. Den er jo bare sååååå utrolig vakker!!!! Både Magnus og jeg er stor fornøyde med dette kjøpet.

Sofaen kjøpte vi også fra skeidar. Den kommer ikke før om 6-8uker, men en slik skjønnhet kan vi så klart vente på. Vi ville nemlig ikke ha den fargen de hadde utstilt i butikken. Den så egentlig ut som et stort sjakkbrett. Vi ville ha sofaen i den fargen du ser på bildet her. Bordet har vi forresten også kjøpt. Redikk digger å ligge under det, så vi anser det som et veldig godt kjøp!

Vi gleder oss kjempe masse til sofaen endelig dukker opp i denne kjempe korselige stua!


De andre møblene vi har kjøpt er fra Ikea. Vi kjøpte skohylle og kommode til å ha i gangen. De passet perfekt!!! Vi har jo så klart kjøpt vitrineskap slik at vi kan stue bort alt av glass og stæsj. Det har igrunn gått veldig greit og bygge sammen alle disse møblene, men noen små banneord her og der følger så klart med. Nå mangler vi bare en bokhylle til alle bøkene til Magnus så er vi endelig ferdig med handlingen for en laaaaang stund fremover. Bokhylla blir nok også kjøpt på Ikea. 

Skal få tatt noen bilder av huset, hagen og utsikten til neste innlegg. 

Nå maser Redikk om at han må ut å legge kabler så da er det bare å kaste på seg skoene og komme seg ut!