torsdag 3. desember 2009

Valpe Bilder


Noen av de søteste bildene mine!

Hehe JA de er søtets når de sover. Når de er så små som de er på disse bildene er dem ikke mye festlige i våken tilstand. Blinde, døve og i beskyttelses modus. Rører du ved dem begynner dem bare å hyle. Det er jo instinkt som sier dem at de blir spist så det er jo en naturlig reaksjon av å skremme det som kommer i nærheten. Nettopp derfor er de så mye bedre når de sover. De ser så fredlige og gode ut.

Grizelda som seks dager gammel

Dette er også Grizelda som seks dager gammel. Sleepy head!

Grizelda igjen, men her er hun eleve dager og koser seg glugg i hjel. Hun er definitivt lettes og ta bilder av!

Dette er yndlings bildet mitt med Grizelda neders og Suki på toppen. Kosetid!

Dette er Gretal som søker litt trøst hos Mamma Mia



Mia`s Valper

Valpene til Mia

Mias valper har fått pet navn etter eventyret Hans og Grete. Navnene er engelsk skrevet.

Hansal

Han er jo da helt klart gutten i det lille kullet på to stk. Han er sort og kunne vært vanskelig og skille fra søsteren sin hadde det ikke vært for den lille tissemannen og at han ikke har så mye hvit i pelsen. Han elsker og krype inn i alle sprekker og under tepper. For en liten luring!


Gretal

Dette er jenta av de to. Matglad lilla rusk. Hun spiser vel for tre tror jeg. Hun er i alle fall blitt feitere enn broren sin. Hun er lett og kjenne igjen da hun har en hvit ”sokk” på den venstre labben. De er begge like sorte nemlig så da må man ha små kjenne tegn.

MeMe`s Valper


V
alpene til MeMe

Vi satt en kveld og tenkte på pet navn til valpene og ble fornøyd med resultetet. Alle har navn etter Eventyr, sanger eller musikaler

Grizelda-Grizzel

Dette er den eneste sorte valpen i kullet. Navnet ble til ved at jeg sa hun minte meg om en liten Grizzlybjørn og sa Grizzley. Det ente i Grizelda. Hun er en matglad liten krabat som driter MYE mer enn de andre. Hehe det er helt sykt hvor mye avføring hun klarer å presse ut av den lille kroppen.
Hun er også den eneste som ikke legger seg til å sove etter og ha spist første gang. Hun fortsetter bare å patte samtidig som hun kommer med missfornøyde lyder over at det er tomt. Da hun endelig sovner med patten i munnen sover hun i kanskje i 5 min, hvor hun kvikt våkner opp igjen og fortsetter den iherdige letingen etter en patte som har mer melk å by på.


Henry-Henpecked

Rebecca mente han måtte hete nettopp dette fordi han er den eneste gutten blant tre jenter. Han blir mest sannsynlig grå brindel og stor. Han var størst fra første stund. Hmm og slik som han eter vil nok ingen ta han igjen. Ikke engang Grizelda. Han minner om en strandet hvalross der han ligger og lager små gryntelyder da han er mett og tilfreds.
Henry var den valpen som tok sine første skritt før alle andre. Ikke så stabile skritt at det gjør noe, men det kommer seg. Han er sannelig en sterk liten krabat.


Polly-Perkins

Polly er den roligste i kullet. Her var det Rebecca som begynte å synge en sang som tydeligvis handlet om akkurat dette navnet. Hun kler det i alle fall. Hun blir nok også grå brindel, men har en mer skinnende pels enn de to andre. Hun ser ut til å være tilfreds hele tiden. Eneste hun ikke liker er da Henry eller Grizelda legger seg oppå henne. Hun har også begynt å komme med små knurr da hun ikke får det som hun vil.


Suki-Take-It-Off-Again

Dette er den minste valpen i kullet. Jeg syntes hun var utrolig søt og spørte pent om vi ikke kunne kalle henne Suki. Det betyr kjærlighet på japansk. Rebecca likte dette, men festet: take it off again på navnet, fordi det er en slags barne sang her i England. Hun blir nok også grå brindel mest sannsynlig. Vi sliter med å se forskjell på Suki og Polly, men Suki har et mørkere hode, mattere pels farge og er mindre som sakt. Merkelig med det, men til å være minst lager hun mest lyd. Gud som hun kan skrike. Hun er sulten hele tiden og vil at alle skal vite det.
Suki var den første som fikk opp øya, men ser foreløpig bare ut som en kineser.

mandag 23. november 2009

Hund i London

Et lite eventyr i London

Jeg må jo skrive litt om hundene jeg jobber med her i London også.

Det er fire tisper og to hanner her. Rebecca liker musikaler, sanger og litteraturiske navn.

Tispene:
*Mamma Mia
*Me Me
*My Girl (Girly)
*Mayda

Hannene:
*Woody
*My Guy (Guy)

Woody og Mayda er de to yngste i flokken og er lyse i pelsen.
Guy is the boss og damene er bare de eldre som er med i flokken.

Jeg har lagt min elsk på Woody. Han ser du på bildet. Han har det mest sjarmerende blikket jeg noen gang har sett på en hund. Det er han som får mest kjeft enda han ikke gjør noe galt. Han er virkelig en skjønn gutt og jeg synes det er litt trist at Rebecca ikke forstår hvorfor han er blitt som han er blitt. I dette tilfelle (som mange andre) kan du kun skylde på eieren, men de ser det sjelden selv.

Det er Mia og Me Me som er de drektige tispene. Me Me har fått sine valper nå. Hun klarte ikke å føde selv etter å ha prøvd i 2 dager. (Skjønner henne godt. Jeg hadde heller ikke klart å føde med en klin gal stresset eier løpende rundt meg som skulle lytte, kose, kjenne og ta tempen min HELE tiden)
Hun skulle egentlig hatt fem, men en var mumifisert og dø for lenge siden. Hun har nå fire småtroll som eter som om de aldri skal få mat igjen. En sort og tre som ser ut til å bli grå brindlet. Alle har en hvit liten flekk ytterst på haletuppen.

Disse valpene fikk pet navn ganske fort. Vi fikk gi dem navn og det var litt artig.

Henry Hendpecked
Grizelda
Suki Take It Off Again
Polly Parkins

Jeg ga den minste tispa navnet Suki fordi jeg syntes hun virkelig passet navnet. Rebecca likte det også, men hun har ikke bare ett navn på dem. Det er en sang som går slik: Polly sat the cattle on, Suki take it off again eller noe i den duren. Derfor ble navnet hennes slik. Jeg kom opp med Grissley på den andre tispa som skilte seg ut ved å være helt sort og da fikk hun tilslutt navnet Grizelda.

På bildet ser du Suki som forteller hvor glad hun er i Grizelda. Hehe skikkelig moment!

Mia sine valper vet vi ikke når kommer, men Rebecca skal scanne henne for å se om hun fremdeles har to valper og føde. Hun burde vise flere tegn på at hun nærmere seg termin datoen enn det hun gjør. Det er mulig det vil bli keisersnitt på henne også.
Nå kan vi uansett ikke gjøre noe annet enn å vente å se hva vi må gjøre. Vi skal faktisk bestemme oss i dag mandag 23.11.09

Kl 0900 skal de til veterinæren for å se hva som bør gjøres. Lykke til Mia!

Jobbe i London

Monica drar til London

Etter å ha jobbet lenge hos Pernille i Danmark kom jeg fort inn i rutinene.
Ting begynte å bli kjedelig etter to mnd.
Jeg kom til henne fordi hun i utgangspunktet hadde tre tisper som var drektige, og trodde hun skulle få opptil 21 valper. Det så dårlig ut med de planene da to av tispene ikke hadde valper allikevel, men jeg kom uansett for å hjelpe til da hun fortsatt ville ha hjelp. Det ble jo kun en valp ut av alt. Det var ikke kjedelig på den måten at jeg ikke hadde noe å gjøre, men været endret seg og det skjedde mye hjemme i Norge som jeg ikke hadde kontroll på. Det var nok det verste. Ting skjer og det eneste du kan gjøre er å sitte foran pcèn for og prøve å støtte på best mulig måte.

Uansett, ting ble vanskelig for meg og jeg ble ganske trist og lei.
Pernille merket dette tydelig fordi jeg ikke smilte og jeg orket ikke mat. Kiloene bare fløy.

Det var her Rebecca kommer inn. Hun ringte nemlig Pernille for å be på sine knær om å få låne meg de siste tre ukene. Rebecca bor i London og har seks hunder. Fire tisper og to hannhunder. To av tispene var drektige og hun trengte hjelp da den hjelperen hun hadde booket for disse ukene måtte kanslere.

Pernille tenkte at jeg trengte noe mer å sette tennene mine i slik at jeg kunne komme til hektene igjen. Dette hjalp mye på humøret mitt og jeg fikk nytt mot.
Billett til London og pakkingen gikk fort unna. Jeg tok fly til Gatwick den 18.nov booket flyet hjem til den 10.des.

Ting var veldig spennende i starten, men jeg fant fort ut at dette kom til å bli tre harde uker.
For det første er dette en dame man ikke sier seg uenig med, og man skal ikke komme med meninger om hvordan ting kan gjøres lettere. Man skal forresten ikke hjelpe til heller fordi da blir hundene forvirret fordi rutinene dems blir endret. Hun er splitter pine gal!!
Jeg sa til henne første dagen at jeg kunne godt fôre hundene siden hun løp rundt og klaget over at hun hadde SÅ mye å gjøre. ÅÅÅåå nei det kunne jeg ikke. Hundene ville mest sannsynlig begynne å slåss, jeg kunne skli eller miste maten på bakken. Ah det var så mye rart som kunne skje at jeg ble helt paff. Her kommer jeg fra Pernille etter å ha fôret 13 hunder, og til Rebecca som bare har seks stk. Hvorfor i huleste skulle jeg ikke klare å fôre hennes hunder?

Enda verre er hvor mye hun maser om at hun har så jævla mye å gjøre eller er så trøtt, men kan bli stående i over to timer i tlf FLERE ganger om dagen. Hundene MÅ ha mat rundt kl 09:00, men dem får det jo aldri fordi hun skal enten snakke i tlf, eller med meg om noe hun skal drøfte som hun allerede har drøftet ca fire ganger før. OMG!

Det er faktisk helt sykt. Vi er tre personer om dette. Venninna hennes, meg og henne.
For å si det slik, vi to som hjelper til er slaver uten jobb. Vi får ikke gjøre noe, som sakt ikke engang fôre hundene. Det kan jo hende vi gir 1gram for mye eller for lite. JA hun veier maten til bikkjene før hun gir det til dem. Haha vi kan ikke plukke møkk engang faktisk, mulig vi tråkker i det og tar det med inn i stua istede vettu.

Helt helt utrolig. Hvorfor vil hun ha meg her og betale 5000kr for at jeg bare skal være i veien?

En annen ting er at hun skriker til hundene da de gjør noe de ikke skal. De leke slåss utenfor, noe som er normalt for to unghunder. Noen ganger er de harde med hverandre og da løper hun i full fart ut og skriker og kaster seg rundt. Og da mener jeg skriker altså. For FULL hals! Naboene må jo tro hun har gått av skaftet, men det hisser jo rett og slett hundene mer opp og de begynner å slåss isteden for. Dette skjer 1 til 2 ganger i løpet av dagen.
Jeg prøvde forsiktig og snakke med henne, og fortalte at det muligens ikke var helt riktig måte å gjøre det på da hundene heller så på henne som en til i flokken som skulle være med å slåss. Hu flippet ut i vinkel. Det var hennes måte og den funket fikk jeg slengt i trynet med et surt snøft og en laaaaang tale om hvordan henne gjør ting. Jøsses tenkte jeg. Om hun vil at bikkjene skal slåss så ja vel. Heretter holder jeg bare munn.
Må si at det er jo ikke akkurat lett da hun virkelig kan være frekk. Det var en dag her hvor hun og venninna var inne hos tispa som skal ha 5 valper. De sjekket temperatur og slik. Jeg sa at mens dem ordnet det så kunne jeg gå og pusse tenner og ta på mer klær. Jeg skulle nemlig være med ut å lære å plukke opp hestedritt. (Som om jeg ikke kan det fra før)
Da hørte jeg i det jeg gikk opp at Rebecca sa <<>>

Åh jeg ble så pissed off. Hva var det for slags kommentar liksom, trenger man tre stk for å sette termometeret inn i analen på bikkja så burde du nok ikke ha hund.
Det er da ikke slik man sier. Venninna hennes sa også en av de første dagene at vi gjerne vil hjelpe til, men at det var så vanskelig fordi hun ikke ville la oss gjøre noe. Da snudde Rebecca seg i full fart og sa rett ut at om hun ikke ville være her så måtte hun bare reise hjem. Klare seg selv ville hun uansett greie. Jeg fikk hake slepp. Venninna hennes er her fordi hun vil hjelpe henne da hun også synes synd på denne damen da hun har mistet så å si alle venner pga hvordan hun er. (Noe jeg skjønner RIMELIG godt) Venninna hennes får ikke penger for det engang. Hun gjør det for å være snill. Enda så slenger hun slike kommentarer i trynet på henne.

Jeg har laget meg en kalender som jeg krysser ut dagene til jeg skal hjem. Jeg kan nesten ikke vente til jeg endelig sitter på flyet, pakker tingen mine i DK og kommer meg hjem til Norge. Hadde det ikke vært for venninna til Rebecca og at hun skal være her i to uker hadde jeg virkelig hatt det grusomt her vil jeg tro. Rebecca kan faktisk være veldig hyggelig å festlig det skal da sies, men det skjer jo bare da det er noe av hennes intresse og snakke om. Jeg gjør uansett så godt jeg kan for å holde henne i så godt humør som mulig.

Ellers trøster jeg meg masse med både Woody og Mayda. Her på bildet ser du flotte Mayda. Hun er ei herlig tispe med god personlighet. Jeg har skjønt det slik at de to er ikke blitt fostret opp av Rebecca selv. Det er venninna hennes som hun har fått disse av, og derfor kan hun ikke være like glad i dem som i de fire andre hundene. De har hun nemlig oppdrettet selv.

torsdag 12. november 2009

Chat Noir

Cats av Sir Andrew Lloyd Webbers

Jeg satt hjemme i Norge for en stund siden å kjedet livet av meg (Det var vel i juli mnd). Magnus logget som vanlig på msn på kvelds tid og vi snakket litt. Dette var før vi ble kjærester.
Jeg er jo som vanlig helt tullerusk da jeg er overtrøtt. Noe jeg selvfølgelig var da. Hehe jeg snakket av gårde om alt jeg ville gjøre, men som jeg ikke fikk gjort.
Musikalen Cats var jo en av de tingen som kom opp. Jeg så showet en gang på tv hos farmor og farfar da jeg var rundt 10 år og har aldri glemt det. Dette var jo noe av det jeg sa til Magnus, og at jeg gjerne ville se det igjen, men ville aldri få sett det da jeg sikkert måtte til England for å se showet om det fortsatt fantes.

Det gikk vel 5 min hvor plutselig Magnus hadde funnet ut at dette stykket kom til å gå på Chat Noir i september. Han kjøpte søren meg to billetter også. Jeg var i ekstase. Jeg skulle få se Cats live OG atpå til i Norge den 31.okober.

Jeg dro til Danmark for å jobbe, og gledet meg som en liten unge for å komme hjem igjen og se Cats. Flybilett og alt var klar gjort da dette var samme helg som jeg skulle se på showet på spekrum (Walking With Dinosaurs)

Dette ble tidenes beste helg. En virkelig minneverdig helg!
Cats var fantastisk bra. Kostymer og alt satt som støpt og jeg kjente showet igjen fra det jeg hadde sett på tv. Jentene var desidert de beste danserne da gutta ikke var helt gode i ballettens sving. Sangene ble sunget på norsk og jeg synes faktisk at noen av de var bedre på norsk enn på orginal versonen. Det var faktisk kjempe stilig bygd opp og en kjent karakter dukket opp blandt Jellicle kattene. Toralv Maurstad tok faktisk også en trall der han spilte en gammel teather katt. Ellers møtte vi mange forkjellige roller. Alt fra hvit silkekatt, smygende, kjælne, rampete, matglade, sexy, skurkaktige, fete, utmagrede, reserverte, filosofiske, akrobatiske og rocka katter. Hmm jo må jo ikke glemme sjørøver katten.

Min yndling var så klart den rocka Elvis katten.

Bildene er hentet fra en anmeldelse på aftenpostens nettsider. Jeg hadde med meg kamera, men det var ikke lov til å fotografere eller filme.

Enda festligere var det som skjedde i pausen. Da kom noen av "kattene" ut i salen. Lekte, tigget etter godbit, klødde seg eller ertet opp folk. Det var jo en del unger i salen og de elsket det. Jeg kunne forståvidt se at alders forskjellen i salen var stor, og alle syntes dette var artig.

Jeg var en snule redd for at min kjære Magnus kjedet seg der han satt, men da alt var ferdig virket han veldig fornøyd og syntes showet hadde vært kjempe bra. Han likte det *Smile*
Jeg er veldig glad jeg fikk muligheten til å se det

Her kan du se hvordan det ble gjort på Broadway. Jeg synes ikke det var rart at jeg ikke klarte å glemme dette. Etter 13 år synes jeg det er like kult å se på filmsnutter på youtube. Det er temmelig bra laget.



Tusen takk igjen Magnus for at du ville ta meg med på dette!!! Det har betydd mye for meg!

Ozzy & Basanova

Stam Gjestene

Det er en ganske stor plass Pernille har rundt huset sitt som man kan boltre seg på. "Kennelen" hennes er også ganske stor innvendig så hun tar ofte imot hundene til ei venninne som jobber mye og går på skole.
Disse hundene er Ozzy og Basanova. To hannhunnder som er kastrert og veldig lykkelige. De løper og leker mye med alle tispene her.
I våres flokk på 11 hunder (utenom Jack Russel Terrierne, de er jo for små) er det kun 2 hannhunder (Tusi og Umberto) Vi holder dem avskilt fra gutta da de ikke trives så godt i hverandres selskap. Disse guttene har det jo med å passe på hva som er sitt.
Ellers er vel disse to selskapshundene utrolig søte og gode. Det vil si utenom på kvelden. Da piper de og setter gjerne igang med sangkor. Dette er nok litt fordi dem kjeder seg. Hehe men det blir et temmelig høyt ulekor. Jeg må innrømme å si at det ikke er spesielt vakkert da ingen av hundene synger i lik tone. Disse to krabatene får nemlig med seg alle hundene i hele huset med på å synge. Somregel er dette Pavanen sin ide og starte å ule fordi hun er sulten eller vil ut. Alle stemmer da gjerne i for å få oppmerksomhet.
Der er igrunn godt at det ikke er noen naboer i nærmeste omfang da denne aktiviteten hadde skremt dritten ut av folk. AAAAAoooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Ahhhooooo!
Ville blitt masse klager og besøk av dyrenemda i tro på at vi drepte dyra sakte og forferdelig.

Her har du et bilde av Ozzy

onsdag 11. november 2009

Walkin With Dinosaurs

Dinosser

Jeg digger dinosauruser, og jeg var på showet i spektrum den 30.oktober. NOE så fett!!!

Enda kulere var jo selvfølgelig at Håkon, Tor Ivar og Nina skulle dit samtidig som oss.

Spektrum er kjempe stooooooooort, og jeg lurte fælt på hvor dem skulle sitte i forhold til oss.
Det tok meg noen sekunder før jeg skjønner hva pappa prøver å si til meg da vi fant plassene og satt oss ned.
Jo da, dem satt jo da skrått bak oss. Makan! Spektrum som er så forbanna digert og her kommer vi. Hva er sjangsen for det?

Det gjorde i alle fall dette showet ENDA beder!

Showet var helt fantastisk. Dinossene beveget seg så naturlig som det kan få blitt. De fæiteste av dem disset til å med da de beveget seg rundt på scenen. Historiene mellom var også kjempe artige. Nei, det var helt utrolig!
Scenen var spektakulær. De fikk underlaget til å se mystifistisk ekte ut med lys og "planteliv". Det var helt utrolig å se på da plantene ble utslettet av en stor brann til at trær vokste ut igjen av fjell, samt rundt hele scenen vokste det enda vakrere planter i forskjellige former og farger.


Dinorarenee brølte, blunket, spiste, dreit slåss og vandret rundt. Jeg tok masse videoer, men får ikke lagt ut noen av de her. Noe som irriterer meg grønn. Jeg tok noen bilder også, men da det ikke var lov å bruke blitz under showet ble bildene mørke og uklare. Legger ut de man kan skimte best. Alt var i alle fall veldig gjennomført og jeg ble mektig imponert.
Lekkert! Det var i alle fall vært alle pengene. Jepp det var dyrt!

På T-rex bildet i midten nederst kan du se mannen som fortalte historiene som den sorte streken bak "fjellet". Han gikk rundt disse kjempene og spilte med. På dette bildet kan du tydelig se at T-rex ikke er så veldig liten.
Det var mye humor i selve showet som gjorde det veldig bra, ble prikken over ièn kan man si.
Synes fremdeles det er kjedelig at videoene mine ikke vil legge seg inn i bloggen min da de ble skikkelig kule, men da er det vel ikke meningen at dere skal se dem da. Hehe!

Kommer dette til spektrum igjen vil jeg i alle fall på det sterkeste anbefale det. Det er en opplevelse for livet!

torsdag 22. oktober 2009

Kjæresten

Kjæresten min

Jeg må nok ha verdens beste kjæreste. (Tja det sier vel alle som har, men jeg HAR faktisk det) Han skjemmer meg helt bort med både gode ord, kjærtegn og blomster. Han er så utrolig snill og omtenksom. Han får meg til å føle meg så utrolig bra og enda bedre, han lytter og vil hjelpe uansett hva det er.

Jeg synes han er en herlig fyr med en flott figur, og han er kjempe fin å se på. Mange synes nok at han kan virke litt stiv og alvorlig, men da han først smiler kan ingen si noe annet enn at han er utrolig kjekk. Han smiler til å med med øynene og man kan føle at han er glad!! Min familie har tatt han inn i varmen. Så langt inn i varmen at han har fått egen nøkkel til huset. Dæven, not bad ey? Det er jo også fordi han gjerne vil gå tur med lille Redikk.

Han har allerede besøkt meg to ganger mens jeg har vært i Danmark. Han kjører hele veien. Står opp kl 06:00 og setter kursen mot meg, og er framme i 1300-1400 tiden. Vi har funnet på så utrolig mye artig og spennende.
Første helgen han kom reiste vi inn til København og tittet på to museer med mye festlig. Dagen etter dro vi innover til Kolding for å hilse på min venninne som fortsatt gikk på Hansenberg skolen (Hun var ferdig utdannet 8 dager senere). Det var en herlig tur med min kjære, pluss at vi fikk tatt en tur innom Kolding storsenter. Ikke at jeg har savnet dette senteret siden jeg gikk på den skolen selv, men butikkene Bilka og Søstrene grenes er noe helt for seg selv.
Neste dag koste vi oss i den lille ”leiligheten” min med film og bare snakking. Dagen etter dro han hjem igjen. Det var jo ikke like hyggelig, men jeg viste han skulle komme tilbake etter 2 uker.

Da han endelig kom den andre helgen reiste vi på Tivoliet i København. De har begynt å få inn Halloween i Danmark for fullt, så hele tivoliet var dekket med gresskar hoder, fugleskremsler, flaggermus og edderkopper. Vi hadde utrolig mye fint å se på og knipset i vei med kameraet. Det var masse spennende boder rundt omkring og vi tittet på alt mulig. Dagen etter dro vi på Nasjonalmuseet i København. Jeg har aldri sett et så stort bygg fra innsiden. Det var et virkelig stort museum. Vi tasset over alt for å få meg oss så mye som mulig og var innom suvenir butikken. Der hadde de mye kul i alle fall. Vi kom dit rundt halv to. Vi trudde vel egentlig ikke at alt var så stort, men der tok vi VELDIG feil. Vi hadde rett og slett ikke tid til å se alt, men vi fikk med oss det mest spennende i alle fall. Dansk historie med vikingtid, Jordens folk og Den romerske tid. For en helg!!! Dagen etter var vi hjemme og lagde en god middag og så film. Greit å ha en korslig avslutning på en herlig helg før han fant veien hjem til Norge.


Takk og lov er det ikke lenge til jeg skal hjem en tur, så da gikk det greit å si farvel denne gangen også.

Det er virkelig herlig å ha en gutt som vil være med på det meste.

Rosene jeg fikk andre helgen han kom til meg!

Dansk 1000lapp

Er det noen som har sett en dansk 1000lapp?

Jeg har vært med til Danmark med min familie hvert år siden jeg var 1 år. Ikke at jeg så på penger da jeg var så liten, men etter hvert som jeg ble større fikk jeg jo ferie penger da vi kom fram, eller penger mens vi var i Danmark. I dag fant jeg ut at jeg aldri har sett en dansk 1000lapp.
Grunnen er enkel. I dag fikk jeg nemlig lønning. Jøss tenkte jeg da jeg så på sedlene jeg hadde i hånda. Jeg trodde nesten det var fake, men nei da. Jeg til min store overraskelse har aldri før sett en slik lapp. Jeg måtte le av min egen forvirring. Nesten litt festlig da jeg etter 23 år finner ut at danskene også har 1000 lapper. Det er jammen meg ikke dårlig. Hehe 23 år altså. Det er en stund det!

onsdag 14. oktober 2009

Lille Viola


Viola`s dag!

Første vil jeg bare si at i dag har mamman til Viola bursdag og hun blir fire år.
Til lykke med dagen Namu! Hun har fått et kjøttbein som hun koser seg masse med.

Så, over til lille Viola. Dagen hennes starter selvfølgelig med et godt måltid som inneholder oppmalt valpefôr blandet med lunket vann og litt potetmos. Hun ELSKER det! *Slurp slurp*
Hun svelger masse luft samtidig som hun glefser i seg maten. Det gjør jo at hun fortere blir mett, så det jeg gjør da er å riste henne forsiktig samtidig som jeg stryker henne på magen til hun raper en skikkelig "manndig rap" Hehe hun blir forskrekket selv virker det som, men så orker hun også litt mer mat og kaster seg over skålen igjen.

Deretter er det jo helt klart at hun må tisse litt.
Hun vil ikke tisse der hun sover som er i valpekassa, så istede står hun og piper ved burdøra til vi lukker opp. Det henner jo at det går galt, men da ser hun også på oss med et veldig skuffet blikk. Det er helt utrolig at en valp på litt over 3 uker har så klart kroppspråk. Imponert!
Hun får ikke bevege seg ut i naturen da hun fortsatt er altfor liten og ikke har så godt imunforsvar, men det hun gjør er og tasser rundt på kontoret til Pernille og titter etter et fint sted og tisse. Og som du ser her er kontorstolen et perfekt sted og slå lens. Det er også lengst fra valpekassa.

Da blæra ikke presser og forstyrrer er det utflukt som gjelder. Alt skal undersøkes og gjerne smakes på. Ikke alt smaker eller føles like godt, og vi hører fort om hun er missførnøyd. Da kommer hun med et merkelig snøft, rister på hodet og kaster seg til siden. Det ser ikke helt bra ut og vi må jo bare le, men hun får skylde seg selv da hun apsolutt må trøkke trynet sitt inn i vaskekosten. Utflukten går ut på å traske noen runder på kontoret. Innimellom kommer et par av de eldre hunden inn for å titte på denne lille krabaten som labber rundt i lokalet. De eldre hundene synes det er veldig artig med en valp i huset og alle vil stelle og styre med henne. Innimellom får Viola nok av dårlig hårdag og sleik. Da kaster hun seg forrover som en liten kobra og snapper etter nesene dems. Forskrekket ser de ned på denne lille skapningen som akkurat har gått til angrep på dem. De får et litt furtent blikk og går å legger seg. Hehe Viola har ingen respekt for de voksne enda.

Mat, tisse, utflukt og så veldig trøtt! Da er det bare å komme seg tilbake til valpekassa.

mandag 12. oktober 2009

Unnskyldningen!

Hvordan gjøre opp for seg!

Jeg fikk en laaaaang melding fra denne forferdelige damen i går kveld. Det virker som at hun var sjokkert over selv hva hun har gjort. Hun har tydeligvis skjønt hvor grusomt det hun gjorde var, og føler seg ikke høy i hatten. Hun undret selv på om hun skulle gå til politiet for å fortelle hva hun hadde gjort, men det skjer nok ikke. Ingen anmelder henne fra der vi er nå i alle fall, men en straff har hun jo selv lagt over seg selv. Tenk å måtte bære på dette resten av livet. Bære på at du har skadet et menneske til blodt med slag og spark på denne måten. Enda værre kunne det gått om mitt familie medlem ikke hadde klart å dekke til hodet ide dette kvinnemenneske sparket mot tinningen da han/hun lå nede. Han/henne kunne faktisk vært dø nå!!!!

I meldingen skriver hun tydelig at han/henne må til legen for å bli undersøkt, så hun er veldig klar over at situasjonen kunne vært mye værre. Dette er helt klart en kvinne som trenger hjelp med sitt sinne og mest sannsynlig noe som har skjedd henne da hun var yngre. Ikke vet jeg, men jeg har ingen tro på at denne kvinnen ville eksplodere på denne måten om ikke det er noe som sitter dypere i henne enn det vi aner.

Forferdelig at folk ikke kan holde vold utenom! Hvorfor slå å sparke....? Vi vet vel alle at det føles mye værre etter å ha skadet noen. Jeg har selv "slått" min lille søster da vi var yngre. Det var riktignok et stort uhell, men vi var begge så sinte at vi kunne hengt hverandre på flekken. Jeg var så uforsiktig og uheldig at jeg flyttet neven min ide hun kaster seg fram over. Hun fikk den største blåveisen jeg har sett i alle fall, men uansett... Den følelsen jeg fikk etterpå var helt forferdelig. Jeg hadde lyst til å grave meg ned, og følte ikke at jeg kunne vise meg igjen.
Nå kan jeg heldivis si at dette var et uhell, men hun fikk den blåveisen og det var jo min feil sånn sett så jeg var helt knust. Tenk så, og gjøre noe slikt med vilje. Hvordan vil det føles?

Det er flere som har sakt til meg at dette må straffes og at hun apsolutt burde anmeldes. Jeg har tenkt litt selv og vi har satt oss en mening ved dette.
Vår familien tar det ganske greit. Vi vet at hun må ha det forferdelig med seg selv. En slik følelse som hun må bære på nå spiser henne opp innvendig. Dette er noe hun aldri vil glemme. Hun har skadet et menneske. Hun har brukt grov vold. Dette kunne endt mye værre! Hvordan glemmer man noe slikt?

Der har du straffen!

søndag 11. oktober 2009

Kvinnemenneske!

Funnet!


Gjett hvem som har funnet navn, tlf og adresse til ondkapen som har brukt vold mot mitt familie medlem. Denne ulven gir seg ikke på tørre møkka da flokken er blitt skadet, om jeg så skulle løpt jorden rundt. Slikt tolereres bare ikke!

Jeg har nå klart å tydelig gitt beskjed og at det vil skje en anmeldelse om ikke denne kvinnen tar fatt og kommer med en fryktelig god unnskyldning. Hun har ut oktober før jeg går til sak mot henne. Jeg er egentlig ei snill lita ulv, men sånt her skal bare ikke skje.
Vi får se hva som skjer videre!

Unnskyldning eller Anmeldelse.... Hva vil neste innlegg bli?

Hatet!

Kampen mot hatet av menneskeheten

Jeg har alltid hatet mennesker på det sterkeste. Det er de værste skapningene som noen gang har klart å klatre opp i hirerkiet på denne kloden. Jeg synes det er en skam at jeg selv må gå rundt og være menneske. Det finnes ikke noe værre straff!
Det som nå har skjedd gjør ikke saken noe bedre og vinkler ikke akkurat menneskeheten til noe positivt for meg.

Jeg vet ikke hva som har skjedd, jeg vet faktisk ingen ting om denne saken utenom det min kilde har fortalt meg. Dette er en kilde som ikke forteller meg crap, og som står meg veldig nær.
Jeg velger å la personen være anonym da dette skjedde i går kveld.

Det jeg vet er at om noen i min familie samt venner blir skadet, eller oppplever noe de burde få slippe, bringer det et villt hat/raseri ut i kroppen min. Adrenalinet pomper ut i blodbanene mine og jeg får et meget mørkt blikk.

Denne gangen er det et nært familie medlem som har fått gjennomgå med slag og spark. Hvorfor og hvordan finner jeg nok ikke ut da personen aldri vil uttale seg om det sårbare, men jeg skal finne dette forferdelige kvinnemenneske som tyr til vold, og snakke med henne. Slikt tolleres ikke fra min side.
Jeg sitter fast i Danmark og får ikke kommet meg noen vei og det PISSES ME OFF!!!!!
Og sitte i et annet land gjør tingene enda værre da man ikke kan være tilstede, hjelpe til eller bare være i nærheten.
Jeg vet at denne persoen ikke ønsker å ta imot hjelp på denne måten og ville aldri fortalt at det gjorde vondt, men ifølge kilden min ser ting ikke så veldig bra ut. Det er ansiktet det har gått verst ut over.
Han/henne er et realt stabeist og kan igrun ikke innrømme sine feil. Derfor må jeg finne tøsa som har gjort dette og snakke rett ut om hva FAEN det er hu driver med.


Og jeg kommer til å finne henne!!!

Jeg skal høre hennes side av saken.
Selvfølgelig kan det henne at hennes side av saken skulle gå imot at jeg kaller henne et FORFERDELIG kvinnemenneske, men det får jeg deale med da..!
Jeg vet ikke om jeg vil trekke tilbake disse ordene mot henne da hun faktisk sparket og slo denne personen til blods som er meget viktig for meg.

Ja, jeg er en forferdelig person selv som dømmer alle mennekser under en kam, MEN er det så rart? Se deg rundt. Hva er det egentlig vi gjør med verden utenom å krige, ødelegge og bringe onskap over vårt bosted. Vi opplever mye bra hver dag oss imellom, men rundt oss skjer det bare mer og mer ulykke. Mennesker ødelegger mer enn de klarer å redde.
Da lurer du sikkert på hvordan i alle dager jeg som person kan ha venner. Det har jeg faktisk i både dyr og mennesker. Grunnen er jo den at selv om vi mennesker ødelegger alt, finnes det godhet i noen få av oss.
Det er disse jeg har vært så heldig og funnet!

lørdag 10. oktober 2009

Whose Line Is It Anyway

Tv Show




Dette programmet var egentlig et Britisk radioprogram i de tidligere årene, men i 1988 bestemte de seg for å lage en serie for Channel 4 i UK. Disse mannfolka tar bare hele kaka. Ryan Stiles, Colin Mochrie og Wayne Brady er så utrolig kjappe og samkjørte. Det er flere som er gjester i showet, men somsagt de nevnte mannfolka er bare helt utrolige. Jeg ler så jeg dør når jeg ser klipp av dem. Seriene skal være på DVD, og jeg skal såååå ha tak i dem. De som ikke liker denne humoren må være så tørr spikket at det er sårt. Hahaha nei ingen ting slår disse. Ikke engang Ylvis Brødrene!

mandag 5. oktober 2009

Valpen har fått navn!


Da Pernille har navn på hunden etter noe som har med musikk og gjøre var det til slutt helt klart at valpen måtte hete Viola Da Gamba. Det er vist en eldre type av chello, den gangen den var mindre. Vi ser helt tydelig at hun kler navnet sitt. Hun er rett å slett ei lita høyt på strå, og blir skjemt bort til di grader. Sånn går det vel da man er kun en i et kull som kunne vært på ti valper.

Nå har lille Viola endelig åpnet øynen, så bare pass deg. Se dette blikket!
Hun har også begynt å snuse etter ting, så nå har alle sansene kommet for fullt! Ting går litt tregere da man ikke har noen konkurranse virker det som. Hun er enda så feit at hu sliter med å komme seg ordentlig opp. Hu kryper bare frem over eller ruller seg rundt for å komme til målet. Hun har fått skikkelig muskler i framlabbene, men bakbeina er enda for svake til å bære den digre kroppen hennes. Hun bare skjelver da hun endelig kommer seg opp. Null magamål på "lille" Viola

Ting hun er veldig god til:

*SPISE
*Syte over vondt i magen (fordi hun har spist for mye)
*Sove
*Sjarmere
*Slåss med Prikken (En bamse vi later som er kullsøsken slik at hun skal få konkurranse)

Hehe riktignok bare ting på S!




fredag 2. oktober 2009

Polly


Lille Poll Poll

Her har du Polly.
Ei leken lita Jack Russel Terrier. Hun har det med og snike seg opp etter meg om kvelden da det er legge tid. Polly elsker nemlig å sove i senga mi. Hun skal da lengst mulig inn under dyna og inntill beinet mitt, der ligger hun å kose grynter.
Jeg må jo helt ærlig innrømme at jeg har apsolutt ikke noe imot med litt selskap på rommet, så hun er velkommen.

Må jo ikke glemme at dette er ei tispe som tror hun eier alle. Selv om det kanskje ser ut til at hun er verdens snillese lita snusk på dette bildet så ikke la deg lure. Da har du tapt! Hehe hun er ei hard nøtt og ordet Terrier kler henne godt. Setter du deg ned på en stol i akkurat passe høyde for henne så spør hun ikke akkurat om lov, hun spretter bare rett opp å tar det som en selvfølge at der får hun ligge.

Polly er også den aller minste i flokken på 13 hunder, men hun oppfører seg som om hun er dronningen over alle. Beviset er jo helt klart her hvor du ser henne ligger og koser seg i senga mi. Hun har også tatt leka til de store hundene på neste bildet. Leka er jo sørre enn huet hennes!! Og neders ser du helt klart at hun legger seg akkurat der det passer henne, og da HELST så høyt hun kan komme. Lita rakker dette her, men hun har sjarmen og derfor slipper hun så lett unna.



onsdag 30. september 2009

Rommet mitt

Her bor jeg!

Her kommer det noen bilder som jeg har tatt av det koselige hiet mitt. Her har jeg alt jeg trenger. Eller TV lisensen blir kuttet 31.oktober så da forsvinner den, men jeg har heldigvis Play Station 2 noen filmer og spill.

Rommet er kanskje ikke så stort, men det er veldig hjemme koslig og jeg har selv fått innrede det som jeg vil. Do og bad deler jeg med eierene av det store huset. De eier nemlig en stor gård. Det skulle jo bare mangle da de har 13 hunder løpende rundt. Trenger litt god plass da! Hehe!

lørdag 26. september 2009

Gorkis


Amuri-Pajkos Gorka



Dette er min lille øyensten. Hun kom til Norge som en 10mnd gammel unghund fra Slovakia. Hun er en Russisk Ulvehund også kalt Borzoi. Det er Gerd som eier henne, men jeg stiller henne ut og trener med henne. Vi har fått et helt spesielt bånd som er knyttet sammen på en helt uforklarlig måte.

Jeg har helt ærlig aldri satt meg inn i denne rasen fordi jeg ikke har likt den noe særlig. Denne rasen kan igrunn minne mer om en diger katte enn en hund. Og da mener jeg hvordan den oppfører seg, men Gorka tok meg med storm. Hun er virkelig skjønn. Vi fikk en helt spesiell kontakt allerede første dagen jeg prøvde å trene med henne.

Vi har reist litt rundt nå og vi knyter bare sterke bånd. Vi dro avgårde med tog til Stavanger. Det tok 8 timer og det tok Gorka med knusende ro. Vi skulle på et kurs som handlet om og bli en bedre handler. "How to be a better handler" het kurset. Gorka og jeg lærte mye nytt og vi fikk rosett hvor det sto Most Motivated, DA skal jeg si deg det at vi var stolte. Så har vi vært i Danmark på internajonal utstilling hvor hun ble tredje beste tispe. Det er ikke dårlig til en så ung hund.

Nei, Gorka er ei helt spesiell tispe. Hun har så mye personlighet og et helt utrolig kroppspråk. Hun smiler til å med da hun blir glad. Dette kan nok skremme de fleste da de tror at hun flekker tenner, men de som kjenner henne vet at hu ikke gjør annet enn å vise sin glede.







fredag 25. september 2009

Min sjelevenn!




Line Mor

Line er ei utrolig jente. Vi fant hverandre da jeg var to år og hun var ett. Hehe eller det passer seg vel bedre å si at jeg "fikk" Line av farmor. Jeg var viggo venneløs og livredd mennesker. Farmor tok meg i hånden og gikk ut til moren til Line. De snakket lenge og farmor snakket så godt til Line der hun satt i en trille vogn. Jeg ble tydeligvis nyskjerrig og etter dette fikk jeg og Line et helt spesielt bånd.

Vi var over alt på Kurland. Under busker, oppi trær, dypt inne i skogen og på salgs stien i håp om å få litt penger til godis. Vi kunne sitte i flere timer og leke skole, eller gråte over de dyrene vi hadde opplev døden til. Jeg hadde også tusen smådyr som vi lagde hus med duker og andre ting vi kunne lage huler, senger og vegger av.

Enda mer festlige ble vi etter som vi ble litt eldre. Vi begynte å lage skuespill og kledde oss ut, lagde danser og tok helt av.

Så skjedde vel det som ikke skulle skje. Jeg kom sjeldnere til Kurland og fikk se Line mindre og mindre. Skolen tok all tid og vi begynte på VGS. Kontakten ble bare mindre og mindre, så tilslutt snakket vi ikke med hverandre i det hele tatt. Kontakten var helt brutt.
Av å til kunne vi få et glimt av hverandre på et senter eller i en butikk. Overlykkelige over å se hverandre fikk vi aldri kontakten tilbake.
Så var det noen år etter. Jeg ville ha tilbake vennskapet med Line. Jeg så hun logget på facebook og jeg sendte en melding om vi ikke skulle møtes. Line virket glad over at jeg spurte og vi møttes noen dager etter i Lillestrøm.

Følelsen var helt syk. Det å sitte der så mange år etter og snakke med Line som om vi aldri hadde mistet kontakten. Vi snakket lenge om "gamledager" og skjønte ikke hvorfor vi mistet hverandre. Det var helt uvirkelig og jeg tror begge følte at vi ble 7 år igjen.

Tenk om jeg virkelig hadde mistet denne jenta. Det ville vært forferdelig. Det finnes nok ikke noe bedre menneske der ute i verden. Line har en så stor godhet over seg selv at det og kunne si jeg er venn med henne er en stor ære.

Line er en av de som faktisk stiller opp og nøler ikke med å hjelpe til. Uten henne hadde i alle fall ikke jeg blitt den jeg er i dag. Hun var min aller første venn som aksepterte meg for den jeg var og tok meg imot med åpne armer da vi var små.


Takk for at du er den du er Line min!
Kjempe glad i deg og overlykkelig over at vi har fått igjen kontakten


torsdag 24. september 2009

Den navnløse valpen!

Valpen på V


Her kan du se den vakkre selungen som egentlig er en hundevalp av rasen Irsk Ulvehund! Her er hun 10 dager gammel. Hun har enda ikke åpnet øynene og kan fremdeles ikke høre noe, men alikevel tar hun små utflukter i valpekassa. Hu kravler rundt og kommer med noen lyder som tilsier at hu ikke er helt fornøyd over at det går så sakte framover. Hun er virkelig matglad og var jo heldig da hun ikke fikk noen søsken. Nå har hun jo 8 patter og velge mellom. Sånn blir det fedme av vettu. Stakkars lita, hu eter seg fordervet hver dag og klynker over vondt i magen.

Jeg venter i spenning på å se videre utviklingen hennes. Hu vokser kjempe fort. Vi regner med at hu blir en selvstendig valp. Allerede nå så kryper hu lengst mulig unna mor, gjerne med huet trøkt inn i et av de fire hjørnene i valpekassa, da grynter hu fornøyd og sovner. Gleder meg til vi finner et navn på henne. Jeg kunne jo ikke dy meg og ga tre alternativer: Ve, Veri og Veizilla. Hehe dette er selvfølgelig etter min lille søster, men det blir nok mest sannsynlig Viola. Det som er utrolig kult er at Pernille har navngitt på alle sine hunder etter noe som har med musikk og gjøre. Navnene til alle de andre hunden kan du lese ved å trykke på "Hund I Danmark"

Vi får se hva som skjer ang navnet på den lille!


Redikk




Valpen Vår

Hjemme er det en liten sort klump. Jeg håper han ikke glemmer meg!

Tre dager før jeg reiste til Danmark fikk jeg i oppdrag og finne en valp til familien. Vi satt lenge på både canis- og finn.no for å se om det var noen der ute som trengte et hjem.
Plutselig ser vi en liten sort tass som titter på oss. Han var en blanding av Laika og Pointer etter en liten glipp. Han bodde i Gan og var nå blitt 3 mnd. Han hadde bodd hos en familie før, men de fikk allergi og måtte gi han tilbake. Vi begynte å diskutere navn en liten stund. Pappa ville kalle han Didrikk, Veronica og jeg syntes Bendikk var festlig, mens mamma likte det navnet han hadde.
Det var blitt veldig sent så jeg måtte vente med å ringe til dagen etter.

Klokken ble 09:30 dagen etter og jeg ringte. Jeg må innrømme at jeg hadde en ganske høy puls og var veldig spent på om han fortsatt var der, og om vi hadde mulighet til å se han.
Jeg syntes det ringte altfor lenge og var på vei til å legge på da jeg hører et hallo. Takk og lov tenkte jeg og satte igang med å presentere meg på best mulig måte. HALLELUJA hu kunne møte oss kl 13:00 samme dag.

Veronica slapp skolen for å kunne bli med meg og min kjære Magnus. Vi søkte opp damen vi hadde ringt for å finne adressen, og fant ut at hu bodde i Sørumsand. Noe som var heeeelt på jordet. Vi kjørte jo dit og kom til et boligfelt. Det ble noen tlf for å komme på rett vei igjen. Jo da gulesider tok feil og vi dro til Gansvika. Hu møtte oss slik at vi ikke skulle komme på ville veier igjen. De bodde virkelig langt inn i skogen. Det var så langt inn i skogen at vi trodde et par sekund at vi skulle på hyttetur.

Der var valpen! Han møtte oss glad og god. Han hoppet nesten inn i fanget på Veronica. De snakket en stund med oss og vi fortalte om oss selv. Jeg regnet jo ikke med at vi kunne kjøpe han samme dagen og hadde derfor ikke med noen penger. Mannen i huset var en høyreist fyr og viste hva han drev med. Han kom med en klart og tydelig uttalelse. Han sa egentlig rett ut at om vi hadde pengene kunne vi ta han med oss da vi dro. Han syntes vi virket som sunne og fornuftige folk som viste hva vi ville.

Vi duret avgårde til det såkaldte Fetsund sentrum som består av to mat forettninger, en politistasjon og et tog stopp. Vi måtte i mini banken. 4000kr rett i lomma. Nå ja, en liten stund i alle fall. Vi kjøpte Redikk på dagen. Etter å ha møtt han var det helt klart at han bare måtte hete Redikk. Det sto skrevet i øyene hans. Vi tok han med å kjørte hjemover og fant fort ut at han ikke var så glad i å kjøre bil. Det bare rant ut av kjeften hans.

Endelig hjemme. Det virket ikke som at Redikk syntes det var så skummelt å møte nye omgivelser. Det var rett opp i sofa og seng. Kjøkkenet var forresten også en meget stor severdighet.


Nå sitter jeg her i Danmark og lurer på hvordan det går. Jeg har jo daglig kontakt med alle der hjemme, men det er jo ikke helt det samme. Man mister mange små detaljer. Trøsten er jo at jeg har en valp på 4 dager her i Danmark som jeg må passe på.